Бутнаха незаконни постройки на Баневи

  • 11 май 2012 18:45

  • 2082
  • 1
Бутнаха незаконни постройки на Баневи
© Булфото

Три незаконни постройки в реституирани имоти на територията на къмпинг "Каваци" бяха съборени със заповед на Дирекцията за строителен контрол в Бургас, съобщава БНТ.

Собственик на къмпинга е дружество на фамилия Баневи. Оттам протестират, защото смятат, че сградите им принадлежат по силата на приватизационния договор. От РДНСК казаха, че терените са частна собственост, а постройките нямат строителни книжа.

Съдебната битка за терените попадащи на територията на къмпинг "Каваци" се води повече от 10 години. Фирмата "Хелио Тур-С", собственост на фамилия Баневи приватизира къмпинга през 1997 година, но според кадастъра на Община Созопол, там са попаднали земеделски имоти на 10 жители на морския град.

Днес багерите срутиха санитарен възел, летен бар и заведение за хранене, които са построени върху такъв реституиран парцел. От Дирекцията за строителен контрол в Бургас казаха, че всички съдебни инстанции са отсъдили, че земята е на частни собственици и сградите трябва да се премахнат.

От фирмата собственик на къмпинга заявиха, че събарянето е самоуправство и беззаконие. Въпреки премахването на незаконните постройки, все още остава открит въпросът, кога на практика собствениците на реституираните имоти ще получат реален достъп до своите терени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2082 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2013.11.18 | 17:01

1
Нямаше ли да е по-лесно и по-умно тези двамата хубавци да ги заровите на 2 метра под земята, а имотите да ги национализирате ?

Добави коментар

Водещи новини