Няма данни за бедстващи български граждани в Исландия заради изригналия вулкан

  • 20 март 2021 13:30

  • 764
  • 1
Няма данни за бедстващи български граждани в Исландия заради изригналия вулкан
© Pixabay

Няма сигнали за бедстващи български граждани в Исландия във връзка със започналото снощи изригване на вулкана на полуостров Рейкянес на около 50 км от исландската столица Рейкявик, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По данни посолството ни в Осло на този етап изригването не представялва непосредствен риск за населението или инфраструктурата, но исландската Служба по гражданска защита е разпространила препоръки към гражданите да държат прозорците на домовете си затворени поради опасността от висока концентрация на серен диоксид във въздуха. Той може да причини леки изгаряния на очите и гърлото.

Въздушният трафик на международното летище Кефлавик не е спрял и е малко вероятно това да се случи на този етап. Изригванията не отделят много пепел, а местоположението на вулкана е достатъчно отдалечено от летището и свързаната с него инфраструктура.

Исландски вулкан се пробуди

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
764 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
САМО ИСТИНАТА

2021.03.20 | 14:52

1
НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЯКОИ ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ НЯКОИ АМЕРИКАНСКИТЕ НЯКОЙ БЕЛГИЙСКИТЕ НАПРИМЕР С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ПЪТИ СА КАЗВАЛИ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИ КОЙТО ДА РАЗРЕШАТ ДЖЕНДЪРИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА СТАНАТ КАТО ДЕТЕТО НА БРАД ПИТ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО ПОВЯРВАТЕ МИ НЕ ВИ ЛЪЖА ТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини