Циркови артисти сезират Комисията за защита от дискриминация

  • 15 март 2021 14:06

  • 307
  • 2
Циркови артисти сезират Комисията за защита от дискриминация
© gettyimages

Циркови артисти ще сезират Комисията за защита от дискриминация.

„Има заповед, която разрешава провеждането на културни мероприятия, но в нея никъде не пише за цирка. На наш въпрос дали можем да работим Министерството на здравеопазването отговори, че цирковите представления не са позволени. След това имахме среща с началника на кабинета към Министерството на здравеопазването Теодора Табакова. Тя ни се извини, че са ни пропуснали като цял един бранш от областта на културата“. Това заяви пред БНР Християн Паунов, цирков артист и член на Българска младежка циркова асоциация.

За пета поредна година в София се проведе Шествие за правата на жените

Обяснението е, че комуникационна грешка е довела до това недоразумение.

Според Християн при спазване на мерките, ситуацията може да се овладее, но постоянното затваряне на различните сектори ще изправи пред безизходица много хора. Той е започнал работа в магазин, за да може да издържа себе си и котките, на които е дресьор в цирка. „Ние сме данъкоплатци, но държавата ни възпрепятства да изкараме тези пари, които после ще се върнат при нея“. Цирковите артисти очакват съпричастност от Министерството на здравеопазването и от Министерството на културата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
307 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jana20

2021.04.10 | 03:55

2
­­В­­и­ж­­т­­­е­­ ­­­м­о­­я­­т­­­а­ ­­т­­и­­й­­­н­­­ ­п­­­у­­т­­к­­­а­ ­-­­­ ­­­W­­W­­W­­­.­­B­G­­1­7­­.­C­­L­­­U­­­B­­­
Радой Николов

2021.03.15 | 14:50

1
Цирка не е изкуство, то е зрелище! Изкуството е призвано да извисява индивида а зрелището като цирк и гладиаторските битки го принизява! Време е, чисто еволюционно, зрелищата да заемат все по-малка част от битието ни а изкуствата все повече. Не ми се ще да отварям дума за отношението към животните в цирка, защото е много-много срамно!

Добави коментар

Водещи новини