В Плевен затягат COVID мерките

  • 10 март 2021 14:19

  • 776
  • 1
В Плевен затягат COVID мерките
© bulphoto (архив)

В Плевен се въвеждат по-строги противоепидемични мерки.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

От 15-и до 26 март се спират присъствените учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас. Затварят се молове, фитнеси, театри, кина и се забраняват масовите прояви. Решенията са на областния кризисен щаб, предаде БНР.

Бум на COVID-19 в страната - четири града водят по зараза

Поради нарастване броя на заболелите от коронавирус са приети допълнителни ограничителни мерки.

"Затваряне на големи търговски молове. Те са три в Плевен, не говоря за търговските комплекси малките. Спиране на всички извънкласни занимания, провеждане на масови мероприятия, всякакви концертни дейности - театри, кина, изложби. Носенето на защитни маски е в местата, където се очакват струпвания на много хора, но това не се отнася за улиците и за парковете. Леглата в болничните заведения за лечение, предвидени за Ковид, се увеличават на 20%", посочи д-р Красимир Трифонов, изпълняващ длъжността областен управител и председател на Щаба.

За да се намали натиска върху лечебните заведения, Областният щаб предлага на МЗ следното: "Да изработи критерии - точни и ясни, за хоспитализация престоя на пациенти в болниците. Те могат да бъдат дехоспитализирани при явно подобряване на тяхното клинично състояние, без да се изчакват определени дни".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
776 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Christinea16

2021.04.10 | 03:56

1
­В­и­­­ж­­т­­­е­­­ ­­­м­о­я­­т­­а­­­ ­т­­­и­­й­н­ ­п­­­у­­т­­­к­­а­ ­­­-­­­ ­­W­­­W­­W­­.­­B­G­1­­­7­­­.­C­­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини