Съдът решава за таксата за гробоползване в Ловеч

  • 09 март 2021 21:30

  • 1108
  • 1
Съдът решава за таксата за гробоползване в Ловеч
© bulphoto (архив)

Временно изпълняващият длъжността областен управител на Ловеч Нели Митева атакува в Административния съд член от наредбата на община Ловеч за местните такси и цени на услуги, приета от общинския съвет в началото на тази година.

Обжалва се определената такса за гробоползване над 8 години, която според областния управител е незаконосъобразна с оглед на това, че не са представени доказателства за нейното формиране.

Гробари взимат 450 лв. за сваляне на тяло на починал от COVID-19 до моргата

Съгласно Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/ размера на таксите следва да съответства на разходите на общината за предоставяне на съответната услуга. Областният управител счита, че размерът на таксата (за обикновена и бърза услуга) е приет в противоречие с разпоредба от ЗМДТ.

Още след приемането на наредбата от ловешкия общински съвет от траурните агенции в града се обявиха против нея и настояваха за среща с кмета Корнелия Маринова, която така и не се състоя, въпреки че беше уговорена.

„От 15 февруари таксите са увеличени двойно и тройно. Ние се борим за правата на гражданите. Цените са непосилни. Блокирани сме, не можем да работим. Идват клиенти, възмущават се. Искаме да се върнат старите закони. Никъде на друго място не е така, както е в Ловеч“, посочиха управители на траурни агенции, цитирани от БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sherrya17

2021.04.10 | 03:56

1
­­В­­­и­­­ж­­т­­­е­­ ­­­м­о­­я­­­т­­­а­ ­т­­и­­­й­н­­­ ­­п­­­у­­­т­к­­а­ ­-­­­ ­­W­­­W­­­W­­­.­B­­­G­­1­­7­­­.­­C­­­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини