В община Тервел започва изграждането на ритуален дом

  • 09 март 2021 10:23

  • 156
  • 1
В община Тервел започва изграждането на ритуален дом
© Pixabay

В община Тервел започва изграждането на ритуален дом, в който ще могат да бъдат посрещани до 600 гости на сватби и други тържества. Кметската управа вече обяви публично състезание за проектирането и строителството на едноетажната сграда в село Зърнево като може да отдели за обществената поръчка до 750 000 лева.

Една от фасадите на ритуалния дом трябва изцяло да е остъклена, прозорци и врати да се отварят с плъзгане, така че да се осигурява естествена вентилация и пространството да може да се ползва в горещото време през лятото. Проектантите трябва да предвидят в центъра на залата подиум за младоженците, дансинг от около 150 квадратни метра, а подовата настилка да е тактилна.

Домакините на тържествата трябва да разполагат и с помещение с пряк достъп до вода, работна маса, а навън под навес да бъде поставено барбекю. В ритуалния дом ще има и съблекалня и гримьорна за десетина души. Новият дом трябва да е с достъпна архитектурна среда.

Общината ще приема оферти за публичното състезание до 30 март.

Последвайте канала на

Novini.bg
156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Melissaa17

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­и­­ж­­­т­е­­­ ­м­­о­­я­т­а­­ ­­т­­­и­­й­­н­­­ ­­п­­­у­­т­к­­а­­­ ­-­­ ­­­W­­W­­­W­.­­­B­­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини