Всеки моторист - с номер на каската

  • 10 май 2012 06:06

  • 1482
  • 1
Всеки моторист - с номер на каската
©

Всеки моторист - с номер на каската.  Върху шлема на братята на вятъра да бъде изписан регистрационният номер на двуколката.

Така камерите по шосетата ще могат да ловят кой хвърчи с бясна скорост, пише "Стандарт". В момента "очите" не засичат дребните букви и цифри по табелите на мотористите. Нововъведението с "номера" на челото лансираха общинари от транспортната комисия в столичния градски парламент. До предложението се стигна покрай дебата бул. "Цариградско шосе" да бъде отворен за мотористи. От десетина години участъкът от Орлов мост до 4-ти км е забранен за братята на вятъра. По настояване на техни организации кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска преди време обеща да вдигне забраната. Пътна полиция вече е дала положително становище, заяви зам.-кметът Любомир Христов.

Общинари обаче поискаха Столичната община, Държавната автомобилна инспекция и КАТ да предложат решения как да се контролира бясното каране на рокерите по софийските булеварди. Така се роди идеята за номера на каските. Общинарите от транспортната комисия отложиха решението за отварянето на "Цариградско шосе" за мотористи и поискаха на следващото си заседание да чуят мнението на експерти от Пътна полиция.

Съветниците от транспортната комисия обаче решиха крайните квартали на Банкя да имат директна връзка със столичното метро.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1482 1

Коментари 1

Добави коментар
мъка

2012.05.11 | 22:13

1
скоро ще ни слагат и номера на гъза,че като ни чу*ат политици,правителство,данъчни,енерго и всички които издоиха и продължават да доят българския народ,да ни водят на отчет!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини