Едва след година правят канализация в наводненото Дъбене

  • 09 май 2012 18:18

  • 2116
  • 0
Едва след година правят канализация в наводненото Дъбене
© Булфото

Най-рано след една година ще започне изграждането на втората част от канализацията на село Дъбене. Това съобщи за Дарик кметът Вълко Шойлеков след срещата си с министрите Цветан Цветанов и Мирослав Найденов. Част от проекта вече е готов, като са вложени близо 3 млн. лева.

Нужни са ни още около 7 млн. лева за довършване на канализацията, каза още той. Най-вероятно за тези средства ще се кандидатства по Програмата за развитие на селските райони в частта за строителство на ВиК съоръжения, допълни Шойлеков.
По последни данни на Общинската комисия по бедствия и аварии в Карлово ток има в цялото село Дъбене с изключение на 7 къщи, в които той ще бъде възстановен утре към 17 часа. Питейна вода ще има не по рано от утре, след като излязат резултатите от пробите на Регионалната здравна инспекция в Пловдив. В детската градина в Дъбене е осигурена бутилирана вода и необходимите препарати за дезинфекция. Здравните инспектори са проверили и условията, при които децата се хранят. Осигурени са прибори за еднократно хранене.

След наводнението са нанесени основно щети на лично имущество, подови настилки и мебели. Огледани и описани са 57 къщи, както и проблемните дерета и корита. Продължава отводняването, машина почиства тоалетни и отходни ями.

Доброволци на Българския червен кръст раздават минерална вода на нуждаещите се. Допълнително със заповед на кмета на Карлово Емил Караиванов 4 водоноски са разположени в селото, за да задоволят битовите и питейни нужди на населението.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини