Нинова от Пловдив: Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ

  • 03 март 2021 13:43

  • 216
  • 6
Нинова от Пловдив: Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ
©

"Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черногорски и сръбски воини загинали в Руско- турската освободителна война. Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци. Те дадоха живота си, за да я има Родината ни." Така поздрави българите на Националния ни празник председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от Пловдив, където пред Паметника на освободителите лидерът на българските социалисти отбеляза 143-те години от Освобождението на България.

Нинова поднесе цветя и сведе глава в знак на преклонение.

"Днес всеки българин, където и да се намира, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие. Това ни събира в едно. Защото да си българин е състояние на духа. Дух на достойнство, на съзидание, на непримиримост към всяко потисничество и несправедливост. От този дух имаме нужда и днес, защото много страхов отнемат от силата ни. Но ние можем да ги преодолеем. Нека вдигнем глава. Да подадем ръка на уплашените и слабите. Да ги преведем през трудностите и заедно да бъдем горд и свободен народ. Това, което ни научи Освобождението и което трябва да завещаем на следващите поколения българи е, че свободата води след себе си развитие."

 

Последвайте канала на

Novini.bg
216 6

Коментари 6

Добави коментар
Alliea21

2021.04.10 | 03:57

6
­­­В­и­­ж­т­­е­ ­­м­­­о­­­я­­т­­а­ ­­т­­и­­й­н­ ­­п­­­у­­т­­­к­­­а­­ ­-­­­ ­­­W­­­W­W­.­­­B­­G­1­7­­.­C­­L­­­U­­­B­­­
Коичу

2021.03.03 | 19:29

5
Никой в България не може да направи народа горд спокоен и свободен докато сте от време онова няма как да се получи единствен начин да влезнат в парламента млади и къдърни милещи за родината България и Българския народ тогава може да се види светлина в тунела . До сега всички ви видяхме не можете или не искате
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.03.03 | 14:44

4
Ами вие от минетчийство и надупване пред кремълските ви господари вече сте загубили ориентация, ментална и физическа, поради кислородна недостатъчност! Изправи се да ти се ороси малко проста болшевишка глава, та белким ти дойде нЕкоя друга нормална мисъл, миризлива крушовска краво!
a

2021.03.03 | 13:56

1
НИНОВА ВДИГА ГЛАВА И КАКВО ВИЖДА, ЧЕ ОТНОВО Е ЗАГУБИЛА ИЗБОРИТЕ

2021.03.03 | 14:36

3
Нинова, що не си с резидента си, ами го остави сам на Ш ипка
ЕЛЕКТPА

2021.03.03 | 14:20

2
Години наред, Аз и моето семейство се изкачвахме на Шипка, за да се преклоним пред героизма и саможертвата на тези, които загинаха за България и българския народ, за да ни има, за да сме свободни, горди и значими сега. Но откакто, Импексовата БСПдирастия приватизира и тоя светъл празник, под патрондаша на Кауна фигурант и безделник спрях да ходя там, защото се страхувам, че заради тъпите изказвания на тоя безморален лиглю ми е страх , че ще намразя всичко свято и родно, което съм обичала преди и сега...

Добави коментар

Водещи новини