Антифашисти отбелязаха Деня на победата (снимки)

  • 09 май 2012 14:14

  • 1138
  • 0
Антифашисти отбелязаха Деня на победата (снимки)
© Булфото

Наред с днешния Ден на Европа антифашисти отбелязват и Деня на победата в различни градове на страната.

Днес руснаците и народите на бившия Съветски Съюз, отбелязват Деня на победата. 9 май 1945 година е завършек на Великата Отечествена война, в която народите на Съветския Съюз дават около 27 милиона жертви. Преди 67 години е обявена капитулацията на фашистка Германия.

На Руското военно гробище във Видин отслужиха панихида за загиналите във Втората световна война, съобщава "Булфото". Тук са погребани 233-ма войници и офицери от Трети украински фронт на бившата Съветска армия, починали от раните си във Видин през есента на 1944 г. Венци и цветя на паметника поднесоха кметът на община Видин Герго Гергов и Елка Георгиева, зам.-областен управител на Видин, Областният съюз на ветераните от войните, граждани и гости.

Ветерани от войните и благоевградчани също почетоха 67-та годишнина от победата над хитлерофашизма. На Паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България цветя и венци на признателност към героите поднесоха председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева, зам. кметът Стоян Благоев, лидери на политически партии, представители на културни институции, ветерани, ученици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1138 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини