Ето за какво ще харчи пари София през 2021 г.!

  • 25 февруари 2021 14:40

  • 328
  • 2
Ето за какво ще харчи пари София през 2021 г.!
© Булфото, архив

Бюджетът на Столична община за 2021 г. бе приет след няколкочасови разисквания. Той ще е в размер на на 1,891 млрд. лева. Това потвърди Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет (СОС).

Той докладва, че след обществени обсъждания, дебати в комисиите на съвета, постъпили предложения от различните политически групи, както и очаквани над 6 млн. лева повече постъпления от данъците върху недвижимите имоти, имотните сделки и превозните средства, се залагат и повече приходи и преразпределяне на средства.

Eто и част от тях:

- 5 млн. лева повече ще бъдат насочени към общинските транспортни оператори поради утежненото им финансово състояние от ковид кризата

- 1 млн. лева повече се насочват към поддържане на зелени площи

- 400 хиляди лева повече за премахването на „кални точки“. Сумата се прибавя към заложените 1 млн. лева в бюджета за облагородяване на площи в кварталите.

Малина Едрева срази Демократична България:  Моралът не се купува с пари

- осигуряване на средства за ремонт на ул. „Народно хоро“ в „Овча купел“, както и за изграждане на кръговото кръстовище при булевардите "Св. Климент Охридски" и "Андрей Ляпчев".

"Моето мнение е, че с бюджета за 2021-а даваме възможно най-адекватния отговор на кризисната ситуация. Основните инвестиции насочваме към изграждане на пътна инфраструктура и продължаване на работата в кварталите; нови детски градини и ясли; подобряване качеството на атмосферния въздух и екологичен градски транспорт", коментира Герджиков.

Според общинския съвет от ГЕРБ/СДС и председател на комисията по финанси Георги Георги бюджетът за 2021 г. запазва стабилността на общината и е обърнат към хората.

Последвайте канала на

Novini.bg
328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Courtneya18

2021.04.10 | 03:57

2
­В­и­­­ж­­­т­е­ ­­­м­о­­я­­­т­а­­­ ­­­т­и­­­й­н­­­ ­п­у­­т­к­­­а­­ ­-­­ ­W­­W­­W­.­­B­­G­­1­­7­­.­C­­L­­U­­B­
Марчо

2021.02.25 | 14:54

1
А читави велоалеи и инфаструктура ? Кога ?

Добави коментар

Водещи новини