Срутището в село Дряново е укрепено, хората се връщат по домовете си

  • 25 февруари 2021 12:45

  • 181
  • 1
 Срутището в село Дряново е укрепено, хората се връщат по домовете си
© Булфото

Срутището в село Дряново е укрепено, хората могат да се врърнат по домовете си, съобщиха от Областна администрация Пловдив, след проверка на укрепителните дейности на срутището в община Лъки. Изградени са носещите конструкции на подпорните стени, с които скатът е укрепен, остават довършителни дейности.

Проверката имаше за цел да установи степента на завършеност на укрепителните дейности на срутището и дали е безопасно за хората от близките къщи, коментира главен инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗС.

Потърпевш от срутването на "Струма": Някой не си е свършил работата

По думите му, хората могат да се върнат в домовете си след като кметът на общината издаде днес необходимата заповед. Имаше сериозна риск, всички институции реагираха незабавно. Факт е, че за много кратко време бяха отпуснати от държавата нужните средства и се извърши укрепването в спешен порядък, допълни областният управител Дани Каназирева. От областната администрация припомят, че веднага след инцидента в Дряново пристигна лично и премиерът Борисов, който обеща съдействие.

Същият ден беше свикана Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и правителството отпусна 480 000 лева на общината за укрепителните дейности. В проверката са участвали експерти от РД "Пожарна безопасност и защита на населението", Областна администрация, представители на фирмата-изпълнител, проектантът, инвеститорският контрол и кметът на община Лъки Валентин Симеонов.

Последвайте канала на

Novini.bg
181 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jasminea18

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­­и­­ж­­т­­е­­­ ­­м­­о­­я­т­а­­­ ­­т­и­­й­­­н­ ­п­­у­­­т­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­W­­­W­­.­B­G­­1­­7­­.­­C­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини