Удължават услугите по патронажната грижа в Търговище

  • 23 февруари 2021 13:55

  • 116
  • 1
Удължават услугите по патронажната грижа в Търговище
© Pixabay

Община Търговище да кандидатства с проект по процедура "Патронажна грижа +" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът Дарин Димитров. Целта е да се удължат с 12 месеца мобилните здравни и социални услуги, които Общината предоставя по друг проект, приключващ в средата на април, съобщиха от пресцентъра.

Ще бъде запазен определеният за общината минимален брой на потребителите от 118 души. Целева група са: хора с увреждания; възрастни в невъзможност за самообслужване; лица над 54 г.; поставени под карантина заради COVID-19.

В рамките на до 2 часа дневно те ще получават медицински грижи, рехабилитация, психологическа подкрепа и консултиране в домовете си. Потребителите ще могат да разчитат на екипите по проекта и за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, както и на съдействие за заявяването на неотложни административни услуги.

Сачева обяви нова помощ за над 52 000 българи в риск

По новата процедура е дадена възможност за адаптиране на социалните услуги, които са делегирани от държавата дейности, към предизвикателствата, породени от COVID-19. Ще бъдат включени дейности, свързани с дезинфекция на сградите на услугите, тестване на персонала и потребителите, преграждане на помещения с цел изолиране на заразени потребители и други.

Общинският съвет ще разгледа докладната на кмета на предстоящото заседание на 25 февруари.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
116 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Veronicaa23

2021.04.10 | 03:58

1
­В­­и­­ж­т­­е­­ ­­­м­­о­­я­т­­­а­­­ ­т­­и­­й­­­н­ ­п­у­т­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­W­W­­­W­.­B­­G­­1­­7­­­.­­C­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини