Водещите новини към 18.30 ч. Тачим Левски, а все повече се отдалечаваме от него!

  • 19 февруари 2021 18:33

  • 587
  • 2
Водещите новини към 18.30 ч. Тачим Левски, а все повече се отдалечаваме от него!
© Getty Images/ Колаж: Novini.bg

18 и 19 февруари, по традиция, в държавата и съзнанието ни са белязани от величието и сянката на едно свято дело и едно грозно предателство. По повод честванията на живота и делото на Апостола и отбелязването на годишнина от гибелта му…

Историк: Учител, а не поп предаде Левски. В интервюто >>>ТУК<<< можете да прочетете събраната от историка Иван Лалев информация за Апостола на свободата Васил Левски. 

По думите на Лалев, колкото и „митологията“ ни да е свикнала да сочи Поп Кръстю за българския Юда, предал най-достойния син на България, истинският виновник за злодеянието е друг. 

„Има документи, от които е видно, че месец—месец и половина преди залавянето, турците са по следите му, знаят, че е в Пазарджишко-Пловдивския край, взели са извънредни мерки да не премине Дунава във Влашко“. 

Според историкът, всъщност истинският предател на Васил Левски е тетевенски учител…

„Имаме странно отношение към Апостола - кичим го с ореола на безсмъртието, извисяваме го като духовна мяра за цял народ, а всъщност се отдалечаваме от неговите морално-етични норми за чистота и човечност…“

Цялото интервю >>>ТУК<<<

***

Смъртоносен инцидент в Шумен. 

Шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Шумен и причини смърт…

Но не нейната, а своята. 

Пострадалата е откарана в болница, но животът ѝ не е в опасност, докато шофьорът не е могъл да преживее стреса. Малко, след като на място са пристигнали полицаи, водачът се е почувствал зле, започнал е да диша трудно и когато линейката е пристигнала за него, той вече е бил мъртъв. Лекарят е могъл само да установи час на смъртта. 

Подробности за инцидента >>>ТУК<<<

***

Вълна от желаещи да се ваксинират при „отворени врати“ в „Пирогов“ и „зелена светлина“ за всички желаещи да получат животоспасяващата ваксина. 

Първи отзиви от АстраЗенека, както и снимки на пациентите в „Пирогов“ можете да видите >>>ТУК<<<

***

Великобритания дарява излишните си дози ваксини на по-бедни страни?

Борис Джонсън обеща да дари ваксини на по-бедни държави от количеството, което ще остане след масовото ваксиниране във Великобритания. 

Инициативата не е нова и не е на Джонсън – по-рано френският президент Еманюел Макрон бе заявил за „Файненшъл таймс“, че богатите държави трябва да заделят между 4% и 5% от излишъците си за по-бедните. Джонсън обаче реши да се съревновава с предложените проценти и обеща повече. От поръчаните от правителството 400 милиона дози ваксини ще има голям излишък, голяма част от който Джонсън е готов да разпрати по света. Имайки предвид навика на Джонсън да обещава неща, ще трябва да оставим времето да покаже…

Повече за щедрия жест на обещаване можете да прочетете >>>ТУК<<<

***

Десет години след чудовищния инцидент във Фукушима, нивото на охлаждащата вода в два реактора на авариралата атомна електроцентрала е спаднало. Това се е случило след силното земетресение в района миналата седмица. 

Дали всичко е в рамките на нормалното и дали се очакват „сътресения“, и може ли HBO да планира втори сезон на сериала си „Чернобил“, вижте >>>ТУК<<<

***

Христо Иванов: „Демократична България" ще бъде незаобиколим фактор в следващия парламент.

На „Демократична България" ще ѝ се получи – ние ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент. Тези хора (българите в чужбина, б.р.) виждат, че работим за една голяма България. 

Това каза съпредседателят на ДБ пред bTV, добавяйки: „Вече до мен са достигнали информации, че се оказва натиск върху хора от по-бедни групи за кого да гласуват…“

Повече от интервюто, за изборите и плановете на ДБ, можете да прочетете >>>ТУК<<<

***

Партията на Цветан Цветанов разкритикува БНТ заради участие на ДПС.

„В навечерието на деня на Левски ДПС поведе активна очерняща кампания срещу председателя на ПП "Републиканци за България" Цветан Цветанов. В предаването "Денят започва" по БНТ народният представител Хамид Хамид си позволи да изрече поредица от неверни твърдения, при това използвайки език, който далеч надхвърля рамките на добрия тон“.

От ПП "Републиканци за България" заявиха още: „За нас няма съмнение, че това не е съвпадение, а целенасочена политическа атака. Тя е в резултат от действията ни през последните дни, които са в разрез с дългосрочните интереси на Движението за права и свободи“. 

Още за сблъсъка можете да видите >>>ТУК<<<
 

Последвайте канала на

Novini.bg
587 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jennifera21

2021.04.10 | 03:58

2
­­В­­и­­­ж­­т­­е­ ­м­о­­я­­­т­а­­­ ­­т­­и­й­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­­а­­­ ­­-­ ­W­­W­W­­­.­B­­­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­U­­­B­
ANTIFA

2021.02.19 | 19:50

1
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА

Добави коментар

Водещи новини