Кметът на Пловдив разпореди проверка на електрозахранването на всички временни обекти

  • 18 февруари 2021 16:23

  • 292
  • 1
Кметът на Пловдив разпореди проверка на електрозахранването на всички временни обекти
© Община Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на съобщи, че е разпоредил проверка на електрозахранването на всички временни обекти, намиращи се на територията на града.

Той уточни, че темата е дискутирана на среща с кметовете на шестте района и зам.-председателя на "Електроразпределение Юг" Здравко Братоев. Целта е да се установи дали захранването им е обезопасено и дали е законно, подчерта кметът.

Необходими са превантивни мерки, за да не се допуска подобен инцидент като в София, при който загина 16-годишно момче, подчерта Димитров. Той обясни, че ще бъдат сформирани комисии, в които ще влязат представители на общината, районните администрации и експерти на "Електроразпределение Юг".

Десетки сигнали за опасни кабели след фаталния инцидент

Проверката важи за всички временни обекти в училищата, детските ясли и градини, както и всички обекти на "Общински пазари". "Организация и контрол на транспорта" от своя страна ще провери всички стълбове на уличното осветление и на светофарните уредби, заедно с електрическите табла, които ги захранват. Всички останали общински предприятия ще проконтролират обектите, които са на тяхно управление.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.30 | 10:42

1
Здравко нали преди каза че всичко изпълняваш на Борисов каквото ти нареди.Бойко го няма,ти на кого го държиш още та си там.Оставка.

Добави коментар

Водещи новини