Щанд на мартенския базар в Търговище ще подкрепя бездомни животни

  • 17 февруари 2021 14:34

  • 220
  • 1
Щанд на мартенския базар в Търговище ще подкрепя бездомни животни
© Pixabay

Щанд на базара за мартеници в Търговище ще подкрепя бездомни животни. Идеята е парите, събрани от продажбата, да бъдат дарени на Общинския приют за кучета и да се използват за кастрация на бездомни женски котки. Това каза организаторът Йоанна Драгнева, основател и председател на фондация "Нов старт за животните в нужда", предаде БТА.

Фондацията развива дейност от началото на миналата година. Учредена е с основната идея намаляване на популацията на бездомните животни. А дейността и е насочена и към намиране на домове на изхвърлените на улицата четириноги.

Благотворителната продажба на мартеници се организира в областния град за втора година. През 2020 г. са събрани близо 700 лева, които са дарени на Общинския приют за кучета. Новата сума ще се използва и в кампаниите за кастрация на бездомни и дворни женски котки, обясни Драгнева. Тя допълни, че работят съвместно с ветеринарна клиника от Търговище и през миналата година са осъществили една акция по кастрация. През тази те ще бъдат две - в края на зимата и през есента.

Във Видин всички определени за търговия с мартеници места са заети

Мартениците, които ще се предлагат в периода 22 февруари - 1 март, са закупени от фондацията директно от производител. Друга част са дарени от хора от цялата страна с идеята да подпомогнат каузата.

Novini.bg
220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Krystlea16

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­и­ж­т­­е­­ ­­­м­о­­­я­т­­а­ ­­т­­и­­й­­н­­ ­п­­у­­т­к­­а­­ ­­­-­ ­­­W­­W­­­W­.­B­­­G­1­­­7­.­­­C­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини