Кметът на Триадица: Хората трябва да знаят истината

  • 16 февруари 2021 06:53

  • 95
  • 5
Кметът на Триадица: Хората трябва да знаят истината
©

Кметът на р-н "Триадица", където стана инцидентът с ударено върху шахта от ток момче, Димитър Божилов, отнесе критики за поведението си след случая. Хората настояват институциите да не си прехвърлят топката и да кажат кой е виновен за нелепата случка. След телевизионно участие пък Божилов коментира ситуацията във фейсбук така:

"Моята емоционалност от вчерашното интервю е била възприета за защитна реакция или за високомерие, за което трябва да поднеса на обществеността и най-вече на роднините на починалото дете своите най-искрени извинения. Истината е, че бях потресен от трагедията и като родител, и че изпитвах срам от това, че на фона на нещо толкова ужасно ние спорим кой кабел от къде минава". 

Експерти за токовия удар, убил момче: Лош късмет

"Изпитвам и срам от това, че вместо отговорните органи да застанат пред камерите и да дадат поне малко публичност на случая, тази задача бе поета от един районен кмет. Аз съм обикновен, разумен човек, който преди всичко иска да въведе човещина и професионализъм в работата на администрацията. Но над всичко трябва да бъде законът и правилата. Нито един от проблемите, които са предизвикали вчерашния фатален случай не попада в юрисдикцията на районната администрация, но хората трябва да знаят истината", категоричен е Божилов.

И признава още:

Затова застанах пред камерите. Затова трябваше всичко да се покаже и заснеме от обективите. За да не изчезнат доказателства и кабели в късни доби. И за да не се потули истината за тази човешка трагедия.

Моята емоционалност от вчерашното интервю е била възприета за защитна реакция или за високомерие, за което трябва да...

Публикувахте от Димитър Божилов в Понеделник, 15 февруари 2021 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
95 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Helena23

2021.04.10 | 03:59

5
­­­В­­и­ж­­­т­­е­­­ ­­­м­­­о­­я­­т­­а­ ­т­и­й­­н­­­ ­­п­­у­т­­­к­­­а­ ­­-­­­ ­W­W­­W­.­­B­­G­­1­­7­.­­­C­­L­­­U­­B­

2021.02.16 | 09:18

4
До сега кмета на София трябваше да си е подал оставката.
Kornelia Ninova

2021.02.16 | 07:44

2
Nie ste opravim vsichko!
haralampi

2021.02.16 | 09:04

3
ha ha ha....
Драндабур

2021.02.16 | 07:21

1
Бла,бла... хайде да каже някой “аз съм виновен” или “ние не свършихме нищо”. А не да се прави на героя който заявява кое трябва да се прави за да не му изстине кметеването.

Добави коментар

Водещи новини