От АПИ с призив към шофьорите

  • 14 февруари 2021 06:37

  • 2824
  • 3
От АПИ с призив към шофьорите
© Pixabay (архив)

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да не тръгват към ГКПП "Кулата" и "Илинден - Екзохи". Заради снеговалеж Гърция забрани влизането на МПС над 3,5 т през ГКПП "Кулата", съобщиха от пресцентъра на АПИ.

За да не се образува колона от камиони по автомагистрала "Струма" шофьорите да отложат тръгването си към ГКПП "Кулата" до премахване на забраната от гръцките гранични власти. За всички МПС е ограничено влизането през ГКПП "Илинден - Екзохи".

Валежите от сняг продължават в по-голямата част от страната

Във връзка с ниските температури и очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно и ако е възможно, да ограничават пътуванията. Тези, които ще са на път, да са с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изправервания. В 19 области в Западна, Централна и Южна България – Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Перник, София – град, Софийска област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол, е определен жълт код за потенциално опасно време за интензивен снеговалеж и ниски температури. Ще има условия за поледици, навявания и образуване на преспи.

Валежите от сняг продължават в по-голямата част от страната

Поетапно се възстановява движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по АМ „Тракия“ в областите София и Пазарджик. Временно движението по АМ "Хемус" в област София е ограничено в двете посоки, за тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради снегопочистване. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничават временно движението по АМ "Тракия" в двете посоки за тежкотоварни автомобили

Временно движението през проходите "Рожен", "Превала" и "Печинско" е ограничено за тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 12 тона поради снеговалеж и снегопочистване.

Временно движението по път ll-37 Батак Ц Доспат и път lll-866 Девин Ц Михалково е ограничено за тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 12 тона поради снеговалеж и снегопочистване.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Последвайте канала на

Novini.bg
2824 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Katiea20

2021.04.10 | 03:59

3
­­В­­и­­ж­­т­е­ ­­­м­­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­­и­й­­н­­­ ­­­п­у­т­­­к­а­­ ­­­-­­ ­W­­W­­­W­­.­­B­­G­­1­7­.­­­C­­­L­U­B­­­
Докога

2021.02.14 | 09:13

2
Предлагам името на тази агенция АПИ да означава Агенция за пътни произшествия и изстъпления!Събраните там от кол и въже некадърници да управляват,които даже едно смислено изречение не могат да кажат,да отидат до Гърция,за да видят как се прави пътят така,че скалите да не могат да се свличат,да се научат как се асфалтира,как се прави тунел и т.н.То като знаят само как да се краде,цената плаща цял народ Стига ни занимаваха колко коли чистят,не си записваме,важно е как е почистено. Знаят ли,че по нормалния свят има техника за почистване на тротоари и тесни улици,могат ли да четат?
Иванов

2021.02.14 | 08:15

1
От АПИ да престанат с призивите ,а да чистят пътищата както трябва , аман от смотаняци в тая държава!

Добави коментар

Водещи новини