Възрастен бухал е спасен от експерти на РИОСВ – Благоевград

  • 07 май 2012 14:48

  • 2713
  • 0
Възрастен бухал е спасен от експерти на РИОСВ – Благоевград
©

Възрастен бухал е спасен от експерти на Регионалната инспекция  по околната среда и водите /РИОСВ/ - Благоевград, след сигнал на жители от благоевградското село Логодаж, съобщиха от  екоинспекцията.

Птицата е открита край водоем с наранено ляво крило, но във  видимо добро състояние. Незабавно е изпратена в Спасителния  център за диви животни в гр. Стара Загора. След изтичане на  периода за възстановяване ще бъде пусната на свобода в  естествената си среда.

Бухалът /Bubo bubo/ е най-едрата нощна граблива птица, която се реща в България, поясниха от РИОСВ. Тя е защитен животински вид от Закона за биологичното разнообразие. Бухалът е включен и в категорията "Застрашен" на българската Червена книга.

Регионалната екоинспекция благодари на жителите на с. Логодаж за оказаното съдействие при спасителната операция и за проявената загриженост, благодарение на която е спасен ценен екземпляр от малкото останали бухали у нас.

В случай на забелязана птица, която има нужда от помощ, гражданите могат да подадат сигнал в РИОСВ на "зеления" телефон 073/ 88 5160 или на мобилен телефон 0887/556246, информираха още от екоинспекцията в Благоевград.

Последвайте канала на

БТА
2713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини