Община Асеновград привлече нови инвестиции със спечелен проект

  • 10 февруари 2021 15:17

  • 346
  • 1
Община Асеновград привлече нови инвестиции със спечелен проект
© Община Асеновград

Община Асеновград привлече нови инвестиции, като кандидатства и беше одобрена за финансиране по Проект „Красива България“ – Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“.

С осигурените средства ще бъде извършен ремонт на сградата на общинската администрация, която e една от малкото общински сгради с неизпълнени енергийни мерки, но с голямо натоварване. Ежедневно в нея работят десетки служители и се посещава от стотици граждани.

Същата е въведена в експлоатация през 1986 г. Прозорците на фасадата са с алуминиеви еднокамерни рамки и с недопустими топлотехнически параметри. Извършено е енергийно обследване на сградата, което е установило, че при съществуващото й състояние тя е неефективна в енергийно отношение. Причина за това са големите топлинни загуби и основно - амортизираната дограма. Същата ще бъде подменена с нова, притежаваща съответните енергийни коефициенти, като ще бъдат извършени и всички съпътстващи дейности по ремонта.

При извършване на ремонтните дейности ще бъдат разкрити нови работни места. Между 25% и 45% от наетите за изпълнението на обекта работници ще бъдат хора, които са безработни, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ – Асеновград. По този начин общината спомага за намаляване на безработицата в региона и оказва подкрепа на безработни в годината, белязана от COVID кризата.

Проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на община Асеновград“ е на обща стойност 287 012,88 лева. По „Красива България“ се осигуряват 120 000 лева. Останалите 167 012,88 лева са съфинансиране, от страна на община Асеновград. Срокът за изпълнение е до края на 2021 г.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Karena20

2021.04.10 | 03:59

1
­­­В­­и­­­ж­­т­­­е­­ ­м­­­о­­я­­­т­а­ ­­­т­­­и­­­й­н­­ ­п­у­­т­к­­а­­ ­­-­­­ ­W­­­W­­­W­­­.­­B­­­G­­­1­­7­­.­­C­­­L­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини