Нови мерки за справяне с коронакризата

  • 09 февруари 2021 11:08

  • 2440
  • 0
Нови мерки за справяне с коронакризата
© булфото /архив/

Мярката „нула на нула“. 
В същината си мярката представлява следното: Ако имате нула лева, получавате безвъзмездна помощ от нула лева.  Целта е да обхване сто процента от населението.
Добрата новина е, че до момента над двеста милиона лева са изплатени по тази мярка. В следващите две седмици се надяваме да достигнем и прехвърлим сумата от един милиард.

Мярката „Мижи, да те лажем“. 

Задължава се народонаселението да мижи, че да се лаже на воля. 

Ако отказвате мижене, са предвидени санкции.  За по-добро лажене ще се налага ходене с превръзка върху очите. За правилното ви придвижване се препоръчва издаването на звукови сигнали от рода на „ку-ку … пи-пи“, както и носенето на бели бастунчета. 
За да няма притеснения ви уведомяваме, че има фирми, които изненадващо и далновидно са внесли седем милиона бели бастуна от Китай и те ще бъдат продавани на народонаселението с около петстотин до хиляда процента законна надценка.

Мярката „100 на 100“. 
Целта е да се подпомогне икономиката и всеки български гражданин, който притежава 100 милиона лева, получава още 100 милиона за да се съвземе от пандемичната чума, която е нанесла непоправими щети на спестяванията му, както и да потуши емоционалните му загуби. 

Мярката „69“. 
Мярката не се коментира, но е работеща и много търсена. Целта е до края на годината по тази мярка да мине всеки един гражданин. Мисли се и за електронно удостоверение за гражданите преминали мярката.

За идиотите

Помощ за децата за многодетните семейства. 
Раздават се безвъзмездни листовки с инструкции за справяне с кризата. За целите са предвидени и десет тона черни трюфели, които да задоволят нуждите им по време на кризата. 

Помощ за възрастните. 
Предвижда се намаление на цените на парцелите в гробищните паркове от нула до десет процента. За помощта трябва да представите необходимите документи, както и декларация, в която да упоменете че 

възнамерявате да умрете в рамките на следващия календарен месец. 

При надхвърляне броя на желаещите, свободните парцели ще се разиграят чрез томбола по метода познат като „руска рулетка“.

Помощ за лекарите на първа линия.
Всички лекари от първа линия се прехвърлят на втора линия и така губят правото си на хиляда лева. Като лекари на втора линия се облагат с допълнителен данък (още не е уточнен как, но има назначена комисия, която работи по въпроса).

Мярката „седиш и гориш“
Целта е софийска община  да купи пейки от по десет бона парчето ( както закупените по-миналата година), на които никой няма право да сяда. Забраната ще се следи от силите на реда, които ще налагат глоби от по пет хиляди лева ( както през миналата пролет). Това са живи пари в бюджета на общината, с които могат да се закупят още два кенефа от по половин милион лева, а остатъкът от постъпленията ще се раздадат като бонуси.

Помощ за самоосигуряващите се лица. Предложен е закон, в който да се постанови, че самоосигуряващите се лица не са лица по смисъла на закона и като такива не получават правото на помощи. 

Пакет мерки, насочен към нуждаещите се. След мащабно социологическо изследване резултатите показват, че в момента на територията на България няма нуждаещи се и всичките два милиарда лева по тази програма ще бъдат преразпределени целево за купуване на нов атомен ледоразбивач, който в зимните месеци ще може да пори гордо ледовете в Черно море.

край


 

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
2440 0

Свързани новини

Водещи новини