Във Враца вече има нов Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване

08 февруари 2021 14:07

Във Враца вече има нов Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване
© Facebook/Петя Аврамова
1505 1

Заедно с кмета на Враца Калин Каменов открихме новия Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване, финансиран по оперативна програма "Региони в растеж", съобщи във Фейсбук министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

"Със съвместните усилия на община Враца и подкрепата на ОП "Региони в растеж" в последните години бяха изградени Центрове в подкрепа на деца и младежи в неравностоийно положение, но бяхме длъжници на възрастните хора. С откриването на социалната услугата за възрастни хора, които имат нужда от 24 часова грижа, даваме дължимата подкрепа и на тях.

Аврамова: Нашите опоненти ще атакуват добрите политики на правителството

Поздравявам Община Враца за последователната политика за осигуряване на социални услуги на територията ѝ  за всички уязвими групи", написа министърът.

Изграденият Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване се осъществява в рамките на проект на общината, като отпуснатите от оперативната програма средства са в размер на 2234 996 лв.

В рамките на проекта са изградени още два Центъра за грижа за лица с психични разстроийства, както и Център за лица с умствена изостаналост. Всяка услуга е с капацитет 15 места. Целевите групи са хората, настанени в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Три кладенци. За осигуряване устоийчивост на новите социални услуги, които ще се предоставят по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", ще бъдат разкрити 54 работни места, а доставчик на услугите ще бъде община Враца.

Заедно с кмета на Враца Калин Каменов открихме новия Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване,...

Публикувахте от Петя Аврамова в Понеделник, 8 февруари 2021 г.
Мая Йорданова
1505 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sherrya23

2021.04.10 | 04:00

95218
­­В­и­­ж­­­т­­е­­ ­­м­­­о­­я­т­а­­ ­­т­и­­­й­­н­­­ ­­п­­­у­т­­­к­а­­­ ­­-­ ­W­­W­W­­.­­­B­G­­­1­7­­­.­­C­­L­­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини