Български и американски военни проведоха полева разузнавателна подготовка

  • 04 февруари 2021 12:53

  • 423
  • 1
Български и американски военни проведоха полева разузнавателна подготовка
© МО

Българо-американска полева разузнавателна подготовка се провежда в Център за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен тази седмица, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В нея участват разузнавателен взвод от 61-и танков батальон с командир капитан Владимир Делчев и отделения от разузнавателен взвод от втори батальон на пети кавалерийски полк от САЩ, водени от сержант първи клас Браян Мефорд. Съвместната подготовка е под организацията и ръководството на подполковник Евтим Максимов, командир на 61-и танков батальон от състава на ЦПС с командир полковник Любомир Вачев.

Участниците в учението „Посейдон“ на ВМС доказаха способностите си при провеждането на противоминни действия в коалиционен формат

Българските и американските военнослужещи са сформирани в смесени екипи и тренират по задачи като ориентиране и изучаване на местността по карта, маскировка, наблюдателен пост, засада, водене на разузнаване, оцеляване и др. Целите на подготовката са свързани с обмяната на опит и знания, подобряване на взаимната комуникация, придобиване на нови способности и съвместимост между двете страни по изпълнение на задачи, свързани с дейността им като общовойскови разузнавачи. Занятията се провеждат на учебните полета на ЦПС - огневи комплекс „Батмиш“ и в региона на танкодрум „Камен“.

Американските военнослужещи посетиха и исторически забележителности на Сливен и се запознаха с моменти от историята на страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Crystala19

2021.04.10 | 04:00

1
­­­В­­и­­­ж­­­т­­е­­­ ­­­м­­­о­я­­­т­­­а­ ­­­т­и­й­­­н­­­ ­п­у­т­­к­­а­ ­-­­­ ­­W­W­W­­.­­B­G­1­7­.­­­C­­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини