В Плевен Българският червен кръст ще подготви водни спасители за басейни и за морето

  • 04 февруари 2021 09:40

  • 231
  • 1
В Плевен Българският червен кръст ще подготви водни спасители за басейни и за морето
© Pixabay

Окръжният съвет на Българският червен кръст /БЧК/ в Плевен ще подготви водни спасители за басейните, открити водни площи и за морето. Приемът ще бъде с изпит, а подготовката ще започне през април. Това съобщи за БТА Габриела Хитова от БЧК - Плевен.

Това е традиционна дейност на БЧК в Плевен, чрез която всяка година се подготвят десетки плевенчани. За 2021 година документите на кандидатите ще се приемат до края на март за три вида курсове: "Воден спасител на плувни басейни и водни паркове", "Воден спасител на открити водни площи и море" и "Надграждащ курс за море" със завършили успешно курс за плувни басейни и водни паркове.

Ще се приемат кандидати навършили 17 години и със завършено основно образование. Приемният изпит ще бъде по плуване - за басейн - 50 м. свободен стил за 55 секунди и за море - 100 м. свободен стил за 1,55 минути.
Кандидатите трябва да предоставят медицинско свидетелство удостоверяващо физическата им годност за занимания с плуване и гмуркане, както и индивидуална или групова застраховка "Злополука".

Курсът ще продължи 20 дни минимум с 15 курсисти, които трябва да внесат такси за подготовката си. Записването е до 31 март в ОС на БЧК - Плевен /ул."Димитър Константинов" 23 А, ет.2/.

Последвайте канала на

Novini.bg
231 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Nancya16

2021.04.10 | 04:00

1
­­­В­­и­ж­­­т­­­е­­­ ­­м­­­о­­я­­т­а­­­ ­­­т­­­и­­­й­н­ ­п­у­­­т­к­а­ ­-­­ ­­W­­­W­­­W­­­.­­B­­G­­­1­­­7­.­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини