РИОСВ-Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема "Влажните зони, техните обитатели и водата"

  • 02 февруари 2021 14:40

  • 196
  • 0
РИОСВ-Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема "Влажните зони, техните обитатели и водата"
© pixabay

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема "Влажните зони, техните обитатели и водата", на днешния Международен ден на влажните зони, съобщават от пресцентъра на екоинспекцията.

Конкурсът е предназначен за възпитаниците на детските градини в Шуменска и в Търговищка област. Условието за участие е рисунките да отговарят тематично на поставената идея.

МОСВ с призив: ВиК да намалят загубите, а гражданите да станат по-пестеливи

В продължение на месец, но не по-късно от 2 март, те могат да се изпращат на адреса на екоинспекцията или да бъдат донесени на място, придружени с информация за имената на автора, възрастта му, коя детската градина посещава и телефонен номер за обратна връзка. Жури ще определи трима победители, които ще получат грамоти и награди.

Най-добрите творби ще бъдат подредени на 22 март в изложба, в Информационния център на екоинспекцията, която ще бъде посветена на Деня на водата.

Всяка година на 2 февруари в международен мащаб се организират инициативи с идеята да се насочи вниманието на обществеността към важното значение на влажните зони за хората и за планетата. Денят се отбелязва и по повод на подписването на Рамсарската конвенция през 1971 г. - глобално споразумение, което се фокусира върху специфичната екосистема на влажните зони, а нашата страна е една от първите, подписала конвенцията, припомнят от пресцентъра на РИОСВ-Шумен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини