ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

  • 01 февруари 2021 13:23

  • 913
  • 5
ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим
© ГЕРБ

Представители на ПП ГЕРБ почетоха днес паметта на жертвите на комунистическия режим. На възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК присъстваха председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, депутатите Димитър Главчев, Десислава Атанасова, Христо Гаджев, Евгения Алексиева, Борислав Борисов и Лиляна Друмева, областният координатор на ГЕРБ-София и кмет на район "Сердика" инж. Тодор Кръстев, както и още младежи от софийската организация на партията. Това съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Всички те положиха цветя пред Мемориала и се поклониха пред паметта на жертвите на комунизма. През 2011 година правителството на Бойко Борисов определи 1 февруари като Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

"Трябва да помним грешките от миналото. Само така няма да ги допуснем отново. За съжаление, и сега наблюдаваме опити от наследниците на комунистите за възстановяване на някои практики от онези времена в днешната политика. Комунистическият режим си е служил много умело с лъжата и манипулацията. Прийом, който наблюдаваме и днес. Изкривява се действителността до неузнаваемост и така се влияе върху мнението на хората. Много дълго комунистите са си служили именно с това. Неслучайно са били и запушвани всички канали, по които хората са могли да получат информация за цивилизования западен свят", коментира след събитието Георг Георгиев.

СДС почете жертвите на комунизма

"Хиляди българи загинаха, борейки се срещу престъпния комунистически режим. Примерът им трябва да ни дава сили и всеки ден да бъдем достойни техни наследници", заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Друмева, която е и председател на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“.

Novini.bg
913 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
св. Сава

2021.02.01 | 14:27

5
бугари фашисти
БайСтавриЩеЧекаНапролетЦвъки и Тинвун

2021.02.01 | 14:01

4
Що за лицемерие,що за наглост! Ема ли има поне един от ръководството на ПП Гроб, чийто родители да не са били слуги и сатрапи на комунистическата върхушка от различни нива и да не е бил доносник на комунистическото ДС?! Дори самата Тиква е бил такъв и е завършил школата за доносници,известна със саркастичното си име "Магнаурската школа"! Самата Тиква е признавала какъв е бил баща му,това че се е натягал да го запишат в паралелката на ДС,но не са му е стигали връзките,а по-вероятно и акъла,за да есе изучи за вербовчик на доносници!
ПМ

2021.02.01 | 13:56

3
Светла памет на жертвите на анти-човешкия престъпен терористичен руско-комунист режим в България, преки наследници и възпитаници на който режим са БСП и президента-шофьор на самолет - Радев. За много голямо съжаление на последните, има кой да знае и помни, и съответно - да гласува. За щастие, знаещите и помнещите сме повече от останалия материал. Иначе, нито Борисов, нито ГЕРБ, нито който и да е друг "десен", "син" и т.н., могат да генерират вот "За". Просто, имат късмета да са най-категоричната и мощна платформа на вотът "Против". Против руско-комунистическото азиатско минало и бъдеще на България.

2021.02.01 | 13:44

2
Julia Semir El-hackim: Нека в този сакрален за нацията ден си спомним какво отличава Корнелия Нинова от Бойко Борисов. Тя, за разлика от него, не е била член на БКП

2021.02.01 | 13:38

1
prestapnicite ot grob vav deistvie a koi shte pocete jertvite na tiahnata diktatura ot koiato izmiriaha mnogo hora ot glad I mizeria ot tehniat genocid ili glupcite niamat spomani I pamet

Добави коментар

Водещи новини