Кината, фитнесите и търговските центрове отварят врати

  • 01 февруари 2021 07:03

  • 2483
  • 7
Кината, фитнесите и търговските центрове отварят врати
© Булфото (архив)

Със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, издадена на 26 януари, се разрешават от днес, 1 февруари, посещенията в кината, както и участията в занятия на творческото, танцовото и музикалното изкуство, но при използването на 30 процента от капацитета на помещенията и при спазването на физическата дистанция.

Фитнесите от днес могат да възобновят работата си при използването на до 50 процента от капацитета на помещенията.

Алибегов: Казват, че идва много опасен щам, а отварят моловете и фитнесите?!

Отново от днес работата си възобновяват и големите търговски центрове, като малолетните и непълнолетните имат право да ги посещават, но само ако са придружени от родител, настойник, попечител или от друг пълнолетен.

В закрити обществени места е задължително носенето на защитни маски за еднократна или многократна употреба.

Масови проверки в търговските обекти за спазване на мерките

От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато. Това означава, че отпада възможността вместо маска да се използват шлемове или други предпазни средства, покриващи носа и устата.

Със заповедта на здравния министър, издадена на 26 януари, се удължава срокът на въведените в страната временни противоепидемични мерки до 30 април.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2483 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Народа

2021.02.01 | 07:13

1
Ужасяваща новина! Ние ИСКАМЕ ПО-СТРОГИ МЕРКИ, а не разхлабване на мерките!
Ти си голем наивник

2021.02.01 | 08:49

7
щом мислиш, че силно заразен и опасен смъртоносен вирус може да се спре, ако си седиш вкъщи или не можеш да се прибереш в родината си или изкараш 14 дни карантина хахаха Кво мислиш, че вируса се изпарява ли ? 1.5 млрд в Китай всички не са излизали навън, а ? Никой не е ходил на работа ли ? Всички са били изолирани като във вакуум, всеки в една епруветка е стоял и вируса се е изпарил.. Вирус има, но не е така както го изкарват по медиите.. някои възползвайки се от страха на хората станаха милиардери с продажбата на маски, ваксини... ама докато има балъци ще има и тарикати хахаха
Народа

2021.02.01 | 08:22

6
А що така ли? Може би защото Китайците ЗАТВОРИХА един цял град когато избухна пандемията! Жителите нямаха право да излизат от собствените си домове! Излезеш ли навън и си арестуван! И това го направиха докато овладява ситуацията! Як комунизъм! Оплачеш ли се и повече никой няма да те види! А вие тука ми се оплаквахте заради някакви си маски и затворени заведения! Австралия и Нова Зеландия приеха много строги мерки също! Австралийци нямаха право с месеци да се върнат у домовете си в Австралия! И след като се върнаха - задължителна 14-дневна карантина в хотел избран от властите! Да не говорим че спряха всички полети и всичко! Тези страни взеха адекватни мерки и за това са така!
А в Австралия

2021.02.01 | 08:08

5
тенис мачовете се играят пред препълнени трибуни и всичко работи, в Китай вече забравиха че е имало такъв вирус.. нито имаше втора вълна, нито чакат трета, четвърта, пета.. сто и пета. Целия цирк беше 2 месеца, при население 1.5 млрд няма други щамове, няма нищо... имат по 40 случая на ден. Що така бе, народа ?
Народа

2021.02.01 | 07:47

3
До долния: Научи се да пишеш, неграмотен галфон!

2021.02.01 | 07:40

2
майкати е ужасяваща щОм е родила такъв ИЗРУД
Васко Р. Младич

2021.02.01 | 08:04

4
Ку.р.вите пак ще се гъ.зят насам натам

Добави коментар

Водещи новини