Йорданка Фандъкова: Построили сме над 44 детски градини

  • 06 май 2012 13:20

  • 867
  • 4
Йорданка Фандъкова: Построили сме над 44 детски градини
©

Причината да няма места в детските градини е, че ние започнахме да строим не от нула и да надграждаме, а започнахме при 44 заменени или продадени за жълти стотинки градини, като в случая с голямата детска градина в ж.к. „Дружба”. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти по повод недостига на места в детските градини, предаде  „Фокус” .

„Бараките, които се намираха на някои места в столицата, ние съборихме и построихме нови сгради, някои от тях с басейни. Средствата, които градът може да си позволи, защото това са парите на гражданите, се инвестират в строителство. Това е смисълът – да имат децата място в детските градини. Построили сме над 44 детски градини”, посочи Фандъкова.

По отношение на мерките, които БСП предлага за местата в детските градини столичният кмет каза: „Колегите от БСП повтарят едно и също откакто аз работя. Благодарение на факта, че се заехме сериозно с темата за осигуряване на места в детските градини ние започнахме това, което е необходимо – да строим. Питайте колегите от БСП в началото на 2006 г. защо техен представител беше подписал последния доклад за замяна на детска градина с голям двор в центъра на София за няколко панелни апартамента”.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира и проектите за озеленяване на столицата. Средствата от бюджета на общината отиват за изпълнението на две важни програми, каза Фандъкова. Едната е за реконструкция на знакови градски пространства. През последните години по тази програма са възстановени градинката пред църквата „Св. София” и градинката около Руски паметник. „Довършваме градинката пред Народната библиотека. До 24 май тя ще бъде готова и обновена и там очакваме новата изненада на дирекция „Зелени системи” – слънце от цветя”, отбеляза кметът. Втората програма е за реконструкция на паркови пространства. Предстои реконструкция на входа на Южния парк от към ул. „Козяк” и изграждане на видеонаблюдение в Борисовата градина.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
867 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.05.07 | 13:57

4
Къде са тия градини бе Данче, защо никой не може да ги види? Да не сте само парите усвоили? Хората ти казват, че няма места за 8000 деца, ти пак си приказваш като навита пружинка. Само да плямпате ли можете?
5678

2012.05.07 | 13:56

3
ДАНЧЕ,ВЕЧЕ 7 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАТЕ ТОЗИ ГРАД И ВСЕ НЯКОЙ ВИ Е ВИНОВЕН ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ.НОРМАЛНИТЕ ХОРА ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ ПОСТИГАТ ЧУДЕСА.

2012.05.07 | 13:56

2
Ау какъв е тоя какаконджул на снимката, дет се вика "крокодил! ... и говори?!?". Така както драпате че сте направили нещо и се тупате в гърдите всекимо според заслугите един ще си плащате всичко с лихвите. Ако си мислите че някой друг освен вас си вярвате сами да сте живи и здрави. На всекиму според заслугите.
Мръсно е

2012.05.07 | 00:43

1
Благодарим ти Данче. Сега Ще успеете ли да умиете улиците, че от две години не сте го правили. Ако пропуснете пак аз няма да излеза да почистя България.

Добави коментар

Водещи новини