576 възрастни пловдивчани получиха по-добра здравна грижа

  • 28 януари 2021 14:44

  • 205
  • 1
576 възрастни пловдивчани получиха по-добра здравна грижа
© Здравко Димитров, фейсбук

576 възрастни пловдивчани с различни увреждания получиха интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда под формата на медицинска рехабилитация и медицинска подкрепа.

Предоставянето на услугата „патронажна грижа“ започна в началото на 2020 г. и е възложена на дома за стари хора „Свети Василий Велики“. В нея активно се включиха лекари, медицински сестри, рехабилитатори, психолози и други. Със своята дейност в рамките на 12 месеца те подпомогнаха възрастни хора с различни увреждания, като ги подкрепиха и насърчиха за самостоятелен начин на живот чрез наблюдения и медицински манипулации, назначени от лекар.

От днес общините могат да кандидатстват по новата операция "Патронажна грижа+"

Проектът „Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Пловдив“ постигна целта си, а именно - предоставяне на интегрирани социално-здравни услуги в домашна среда, които подобриха качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, както и улесни достъпа на потребителите до здравни услуги и психологическа подкрепа и рехабилитация.

Последвайте канала на

Novini.bg
205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ама

2021.01.28 | 15:24

1
Здравната грижа трябва да е ДОБРА,иначе не е никаква ГРИЖА

Добави коментар

Водещи новини