Стовариха тежки машини да разчитят пътя към Белмекен, Кралев: Има блокирани наши и чужди спортисти

28 януари 2021 14:02

© Pixabay
322 0

Започна почистването към пътя за Високопланския спортен комплекс „Белмекен“. Силният вятър и снеговалеж попречиха това да се случи още вчера, но след като метеорологчната обстановка се нормализира снегопочистването стартира. Това информира спортният министър Красен Кралев, който във фейсбук публикува два видеоклипа как тежки машини се опитват да разчистят пътя към базата, където има блокирани не само наши, но и чуждестранни спортисти.

Снегорин и ратрак, собственост на най-добрата високопланинска спортна база в Европа, разчистват няколкометровите преспи, които бяха натрупани в последните 24 часа. Очаква се в късния следобед отсечката, която е с дължина 4 км, да бъде почистена и пътят към базата да е проходим.

Наши национали са блокирани в базата в Белмекен заради лошото време

"От вчера съм в постоянен контакт с директора на базата Илиян Пищиков и атлетите. Няма поводи за притеснение за нашите спортисти. Условията, при които са настанени, са отлични. В момента във ВСК „Белмекен“ се подготвят 180 спортисти заедно с техните екипи. Всички те споделят, че са изключително доволни от комфорта, който им предоставя спортната база", информира Красен Кралев.

Тренировъчният процес на атлетите не е нарушен и се провежда по график. Те са напълно обезпечени и имат всичко необходимо, увери министърът.

Освен българските национали в базата са още спортисти от Германия, Унгария и Молдова, а в събота ще пристигнат и плувци от Малта.

Novini.bg
322 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар