Намалиха таксите за децата от подготвителните групи в детските градини в Пловдив

26 януари 2021 13:11

Намалиха таксите за децата от подготвителните групи в детските градини в Пловдив
©
177 0

Общинският съвет в Пловдив прие намаляване на таксите за децата от подготвителните групи в детските градини, съобщиха от пресцентъра на общината. Това гласи проектът за промяна на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив.

Без заплащане на такса остават всички 1279 деца от подготвителните групи за 5- и 6-годишни, които до момента са ползвали някаква преференция за намаляване на таксите. Става въпрос за осиновени деца или такива, настанени в приемно семейство, ползващи социални услуги, чиито родители са студенти, с един родител или починал такъв, многодетни семейства, две деца от 1 семейство, които посещават детско заведение и други. Всички останали ще заплащат с 12 лв. по-малко, т. е. таксата за тях ще бъде намалена от 48 лв. на 36 лв. месечно, пропорционално на посещенията на децата.

Увеличава се срокът за допустими отсъствия за децата от предучилищна възраст до 31-ви януари

С изготвеното предложение община Пловдив изпълнява държавната политика за подпомагане заплащането на такси, дължими от родителите за дейностите по хранене на децата в задължителното предучилищно образование. Предложението е в съответствие с промените в Закона за предучилищно и училищно образование и правомощията на общината като първостепенен разпоредител с бюджет. се посочва още в съобщението.
 

Novini.bg
177 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар