И детските центрове очакват да бъдат отворени, питат министър Ангелов кога

  • 26 януари 2021 10:35

  • 323
  • 0
И детските центрове очакват да бъдат отворени, питат министър Ангелов кога
© Pixabay

И собствениците на детски клубове са готови да се включат в протеста на ресторантьорите заради това, че и те не могат да заработят. Те са изпратили писмо с възражение до здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Притежателите на детски клубове напомнят, че дейността им е спряна заедно с работата на градините и яслите, но не е била възстановена от 4 януари, когато най-малките се върнаха се върнаха в учебните заведения. 

Хотелиери и ресторантьори искат да бъдат подобаващо компенсирани

"Присъединяваме се към Българската асоциация на заведенията, защото смятаме, че както ние, така и те сме дискриминирани и неправомерно затворени, защото детските центрове и и увеселителните паркове не са най-опасните места в България", каза представителят на увеселителните паркове и детски развлекателни центрове Ангелина Иванова в студиото на "България сутрин" по Bulgaria on air.

"Идеята е друга - в наредбата на министъра за затваряне на държавата бяхме поставени под общ знаменател заедно с детските градини и училищата. Когато мерките се отпуснаха, институциите заработиха, а ние продължихме да бъдем затворени. Но хората, които се събират в нашите клубове, са в постоянен контакт. Дали децата, които са поканени, са изцяло заедно. Те са приятелски кръг", коментира от своя страна актьорът и собственик на детски клуб Илиян Атанасов.

Той припомни, че в момента школи и центрове за извънкласни дейности работят, а там децата са в контакт.

"На този етап работят нерегламентирани места за провеждане на събития, като частни вили и къщи. А ние, тези, които плащаме данъци, не работим. Твърдя, че при нас хигиената е на много по-високо ниво", допълни актьорът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини