Общини изостават от графика за изграждане на нови сметища

  • 05 май 2012 07:38

  • 1211
  • 1
Общини изостават от графика за изграждане на нови сметища
©

Много общини изостават от графика за изграждане на модерни сметища с европари. Най-рискови са проектите на Провадия, Благоевград и Кюстендил, които едва ли ще бъдат финансирани по програма “Околна среда”, пише "24 часа".

Това стана ясно от думите на екоминистъра Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко по време на инспекция на строящото се депо край Ботевград. Очаква се то да бъде завършено предсрочно през есента. В инсталацията са инвестирани 14,5 млн. лв.

Според Караджова за изоставането на проектите са виновни кметовете. Някои общини като Провадия избрали неподходящи площадки. “Ще е чудо, ако този проект се случи”, коментира Караджова. Все пак според нея до 3-4 години старите сметища, които не отговарят на евроизискванията, ще останат в историята. Такива бунища все още ползват 142 от общо 264 общини.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1211 1

Коментари 1

Добави коментар
Врачанин

2012.05.05 | 11:56

1
Не знам защо не се коментира в медиите обгазяването на което са подложени врачани вече 4 ден и причинено от софииски боклук,включително и с токсични отпадъци от софииски болници и който е подпален нарочно в близост до наи-големия жилищен комплекс на Враца-не знам защо не накрая на града.правени са протести вече 3 ден-кмета ,дето си го избрахте от БСП-спи.Добре,че поне децата не се пускат на училище вече 2 ден от инспектората по образование-Каражова на помощ

Добави коментар

Водещи новини