Рамадан Аталай: Енергетиката ни е в това състояние, защото се ползва за предизборна кампания

  • 22 януари 2021 08:04

  • 957
  • 1
Рамадан Аталай: Енергетиката ни е в това състояние, защото се ползва за предизборна кампания
© Кадър БНТ

ДПС сме против ядрената енергетика. Ние смятаме, че новите мощности трябва да бъдат свързани със зеления пакт – вятър, слънце, водород. Това коментира депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Той беше скептичен към новите проекти за ядрена енергетика, заради паричното измерение: „Кой ще ги плати? Никой не извади онези финансови средства, които бяха необходими. И сега не знаем кой ще плати. Калкулирани ли са всички средства?“. Той каза, че това е неосъществимо и би се стоварила върху крайния клиент. Припомни, че проектът Белене е бил спиран няколко пъти.

Той поясни мотивите на ДПС по казуса:

„Ние трябва да изпълняваме всички директиви на ЕС. Цялата търговия на електроенергия трябва да бъде на свободния пазар. Това трябваше да се случи досега и не го направиха. Ние сме поели ангажимент към ЕС, че ще въведем пазарния принцип. Оставам с убеждението, че експертите в България защитават интересите на ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3. Определено е какво дължим за ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3.“.

ДПС с остри критики към управляващите и президента

По темата с договорите с американските централи Аталай каза: „Ние не предлагаме прекратяване на договорите. Ние предлагаме министерството на финансите заедно с партньорите си да седнат и да определят с ЕК кой на кого какво дължи. В парламента никой не гласува против нашите предложения. Без реформа в енергетиката тя заминава в девета глуха. Аз не искам ТЕЦ 2 да фалира. Искам да помогна със средствата за зелена енергия на тази централа.“

Аталай отхвърли обвиненията за партийни електорални изгоди на ДПС от темата: „Никога досега не сме ползвали електората си за предизборна кампания и не сме ги лъгали. Студеният резерв е изискване на държавата да осигури енергийна сигурност на държавата.“

Последвайте канала на

Novini.bg
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.22 | 09:16

1
Рамадане ,рамадане не сте по-различни от ГЕРБзащото вие сте учителя,авторите и производителя на безобразията за авторитаризма , тоталитаризма и диктатурата на ББ във властта .А нещо за тец варна на доган да кажеш.

Добави коментар

Водещи новини