Илиана Раева в защита на мерките: Животът не може да бъде върнат!

20 януари 2021 21:24

Илиана Раева в защита на мерките: Животът не може да бъде върнат!
© Facebook/Илиана Раева
3940 10

"Мерките доказват, че работят. Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора". Toва написа президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в социалната мрежа Фейсбук по повод атаката към управляващите относно мерките, които прилагат в борбата с разпространението на COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20356

"Във връзка с евентуалното вдигане на забраната за спорта и образованието в началото на февруари и по-късното през същия месец за ресторанти и барове, ще си позволя да споделя мнението си. В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество. Водещото и първостепенното в тях е здравето и живота на хората. Всеки един от нас понася трудностите в ковидкризата. Всяко решение, било то и спорно за част от обществото, трябва да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас трябва да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго правилно действие освен ограничаване физическото взаимодействие между хората, а оттам и разпространението на вируса", изтъква Раева.

Проф. Кантарджиев предупреди: При новия щам на COVID-19 заразяването е в пъти повече

"Мерките доказват, че работят. В цял свят те са основното в днешното ни ежедневие. Без никакви изключения. Защото всяко изключение се превръща в норма, която струва животът на хората. Ако е невъзможно по-либералните мерки да бъдат спазвани е необходимо те да бъдат затегнати, независимо от това дали говорим за икономика, бизнес, спорт, култура. Трудностите са факт, за страдащите от загубата на близки, за хилядите медици, които вече година са неуморими бойци срещу вируса. Те и милионите сълзи, въздишки и молитви за спасение трябва да ни водят. Защото икономика се възстановява, макар и трудно. Защото животът е този, който не може да бъде върнат", посочва президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

"Колкото и да искаме, каквото и да правим. Не става дума за избор, за приоритети различни от здравето на всеки човек. Нямаме друг избор освен това, което е правилното и хуманното. Не трябва да избираме между образование и здраве, между забавление и здраве, между икономическа сигурност и здраве. Ако си зададем въпроса кое предпочитаме, дали да посрещнем следващите плащания с известна трудност или хората, които обичаме да бъдат живи и здрави, няма да се замислим и за миг. Защото образование се компенсира, време за забавления и любими компании ще има, но когато ги няма хората, нищо друго няма значение. И все пак трябва да си отговорим на въпроса кое е най-важното след здравето. Отговорът на този въпрос е логичен и ясен за всички ни - образованието на децата ни, спортът, в който влагаме емоция и страст и културата, която лекува душите ни. Образованието, спортът и културата ни правят по-добри, по-смели, изграждат ни като личности, като хора. И ако на някого, нечий тон му се струва остър и краен, то трябва да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства разбиране, и то за толкова съществени и определящи съдбата ни проблеми, тогава мен лично, не ме дразни твърдостта на тона", продължава Илиана Раева.

Министърът на здравеопазването за COVID-19: Войната не се печели с инат

"Може би, защото съм и спортистка и знам влиянието на различния тон. Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора. Така си мисля... П.С. Нима организаторите на Олимпиадата в Токио останаха много щастливи, че Игрите бяха отложени?! Нима Япония не загуби милиарди заради непроведената Олимпиада?! Нима Япония не прояви разум и мъдрост във вземането на това решение, въпреки страховитите материални загуби, които понесе?! Нима и в този момент болшинството от анкетираните не желаят Олимпиада, въпреки грандиозният мащаб на събитието и ползите от него?! Трябва да сме разумни в този момент", пише още тя.

Във връзка с евентуалното вдигане на забраната за спорта и образованието в началото на февруари и по-късното през същия...

Публикувахте от Iliana Raeva в Сряда, 20 януари 2021 г.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20356

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3940 10

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (10)

Добави коментар

2021.01.21 | 14:51

131967
Тя тази отдавна не е добре...
КовидманЯк.

2021.01.21 | 07:54

131442
Айдеее, и тая влезе в цирка...явно е огладняла.
БРАВО г-жа Раева!

2021.01.21 | 04:03

131391
Тя ще бъде по-добър президент от фатмака!
Дедо Пене

2021.01.21 | 00:54

131360
ТОЛКОВА СИЛНИ ДУМИ И КАТЕГОРИЧНА ЗАЩИТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ СА БЕЗ ЗАДНИ МИСЛИ! РАЕВА ЩЕ СЕ НАПЪВА ДА Е ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ. ТАЗИ ЖЕНА Е НАХАЛНО- АГРЕСИВНА И ЗА РАЗЛИКА ОТ НАСКО НЯМА СЪРЦЕ. ТОЛКОВА Е ПРОЗРАЧНА И ЕЛЕМЕНТАРНА НО УМЕЕ ДА СЕ ИЗТЪКВА КАТО ТИКВАТА.
Аз демократ

2021.01.20 | 22:49

131272
Браво Раева поздравления ето човек който може да поведе България

2021.01.20 | 22:22

131251
БРАВО ИЛИЯНА, ТИ ТРЯБВА ДА СМЕНИШ ТОЗИ РАЗЕДЕНИТЕЛ РУМЕН РАДЕВ И ДА ПОКАЖЕШ КАК ТРЯБВА ДА СЕ БОРИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ КОМУНИСТИ!
Розата

2021.01.20 | 22:19

131250
Живеем в Глупостан,и един Глупак ни управлява!
6

2021.01.20 | 22:02

131230
Добре че се появи Долнобогровската ентелигенция да ни светне.
Отговарям ти

2021.01.20 | 21:54

131222
На мене не ми пука какво става във Виена , важното е в нашата Родина нещата да се поуспокоят.И посмали малко колко бяха на митинга , станахте като рибарите .
Платената звезда

2021.01.20 | 21:40

131198
Днес има 50 000 протест във Виена срещу абсурдните Ковид мерки и отнемането на човешките свободи. Те знаят какво е фашизъм и са нащрек. Критикуват Китай за информационно затъменение но забележете нито дума тук за масовият протест. Та в какво живеем? комунизтм фашизъм или Соросоизъм.

Добави коментар