Зам.-кметът на Асеновград връчи подарък на първата столетница за годината

19 януари 2021 16:41

Зам.-кметът на Асеновград връчи подарък на първата столетница за годината
© Община Асеновград
438 1

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров връчи специален гравиран плакет, букет цветя и парична сума в размер на 500 лева за първата столетница в общината за 2021 г.

100-годишната Надежда Гоцева отпразнува юбилейния си рожден ден на 17-ти януари. Празникът бе отбелязан в компанията само на най-близките й хора поради епидемичната обстановка.

"От името на кмета на града доктор Христо Грудев и от свое име искам да пожелая на баба Надя най-вече здраве и още дълги години да бъде с любимите си хора", каза Петров. Заради пандемията заместник-кметът прие в кабинета си само сина на

Надежда Гоцева, за да приеме подаръка и жената да не се среща с външни хора. Тя е първият столетник, който община Асеновград подпомага с 500 вместо 300 лева, както беше досега. Увеличението на помощта за асновградчани, навършили 100-годишна възраст, е по предложение на заместник-кмета Петър Петров, като окончателното решение е на Общинския съвет в града.

"С този жест искаме да покажем своето уважение и загриженост към столетниците. Те са нашата история, съхранили миналото на Асеновград, възпитавали са ни и са предавали опита си на поколения наред. Сега е време ние да им се отблагодарим със същото", посочи в заключение на емоционално изказване инженер Петров.

През 2021 г. 100-годишен юбилей ще отпразнуват общо четири асеновградчанки. Първата е Надежда Гоцева, втората жена е родена през юни 1921 г., а останалите две ще честват юбилейния си рожден ден през септември.

Novini.bg
438 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
едно време

2021.01.19 | 18:15

129537
държавата не ги ли даряваше с по 1000 лева?

Добави коментар