В бюджета за тази година Столичната община предвижда строителството на 45 детски градини и ясли

  • 19 януари 2021 16:35

  • 214
  • 1
В бюджета за тази година Столичната община предвижда строителството на 45 детски градини и ясли
© Булфото (архив)

Една от стратегическите ни цели за 2021 г. е строителството на детски градини, ясли и училища. С бюджета за тази година осигуряваме строителството на 45 детски градини и детски ясли. Това е казала кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на проверка на строителството на детска градина в район "Овча купел", съобщават от пресцентъра на Столичната община.

В проекта за бюджет за тази година сме заложили за строителство 66 млн. лв. Отделно залагаме още 116 млн. лв. за проектиране на 16 детски градини, за да можем да изпълним амбициозната, но реалистична тригодишна програма и да осигурим места за децата между три и шест годишна възраст, е казала още Фандъкова.

Детската градина в "Овча купел" е за четири градински и две яслени групи. Разполага с просторни помещения занимални и спални, както и със зала за спорт, музикален салон и зала за игри. Очаква се строителните дейности на сградата да приключат в средата на април. Предстои да се изградят детски площадки за всяка група и помещенията да бъдат обзаведени.

Кметът Фандъкова е припомнила, че във район "Овча купел" се изгражда още една детска градина, която се намира на общински терен в кв. "Горна баня".

Фандъкова прави инспекция на нова детска градина

Заедно с кмета Фандъкова на строителната площадка са били зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов и кметът на района Ангел Стефанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
214 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Фънда Руската

2021.01.19 | 17:55

1
е тъпа тиква

Добави коментар

Водещи новини