Община Перник настанява хора без дом във временен приют

16 януари 2021 14:39

 Община Перник настанява хора без дом във временен приют
© Булфото (архив)
352 1

Община Перник ще настанява хора без дом във временен приют в кв. "Калкас", съобщи общинският пресцентър.

В студените зимни дни перничани могат да подават сигнали за бездомници. Информация за процедурите за настаняване се получава на телефон 0884677132, както и на горещия телефон на община Перник 0889233383.

Всяка зима в помещенията с капацитет до 10 лица ще бъдат настанявани хора, които няма къде да се подслонят. Осигурена е и топла храна от домашния социален патронаж.

Преди да бъде прието в приюта към всяко лице ще се прилагат необходимите противоепидемични мерки. При необходимост хората ще бъдат настанявани в отделно помещение и ще се уведоми РЗИ.

Всички помещения са дезинфекцирани. За персонала са осигурени лични предпазни средства.

До миналата година през най-студените дни бездомните хора бяха настанявани в сградата на Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. В условия на пандемия това е невъзможно и използването на здравни заведения за приюти е в противоречие със закона, уточнява пресцентърът.

Novini.bg
352 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Защо само една община

2021.01.17 | 06:43

126099
Държавата къде е държавата??? Тикви, черепи, импексовици, ахмет, перхидроли, мюмюни, плювньо сюргюналиев, пасита, саксове и останалите "приказни герои" кво изхокаха по темата???

Добави коментар