Богоявленският водосвет и изваждането на кръста от водите на езерото в ж.к. "Дружба" ще се състои утре

  • 05 януари 2021 15:24

  • 337
  • 0
Богоявленският водосвет и изваждането на кръста от водите на езерото в ж.к. "Дружба" ще се състои утре
© bulphoto (архив)

На 6 януари - Йордановден ще бъде извършен традиционният Велик Богоявленски водосвет с ритуалното изваждане на кръста от водите на езерото в ж.к. "Дружба" при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават на сайта си от район "Искър".

Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков и районната администрация създават необходимата организация по цялостното протичане на събитието във връзка с провеждането на ритуала.

Александър Лебешковски отново извади кръста от ледените води на езерото в "Дружба"

Проведени са срещи и съгласуване с РЗИ, дирекция "Сигурност" към Столичната община, "Пожарна и аварийна безопасност" към МВР, 8 РУ, дирекция "Здравеопазване" към Столичната община, с водолази от БЧК, както и с представители на Българската православна църква. Създаден е регламент за записване на всички желаещи да участват в надпреварата за изваждане на кръста.

Заради усложнената епидемична обстановка тази година ще бъдат допуснати за участие два пъти по-малко кандидати - до 25 човека. Записването ще започне от 10.00 ч. пред сградата на районната администрация на бул. "Кръстю Пастухов" 18. Кандидатите трябва да имат навършени 18 години, да носят документ за самоличност, както на място да попълнят декларация за актуален здравен статус.

Великият Богоявленски водосвет ще бъде отслужен при стриктно спазване на всички ограничения за недопускане на струпване на хора на едно място, както и въведените в страната противоепидемични мерки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини