Автомобилна администрация състави актове за 38 000 лв.

  • 02 май 2012 16:22

  • 839
  • 0
Автомобилна администрация състави актове за 38 000 лв.
©

След хайка на инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” са съставени множество актове.

Инспекторите са проверили 60 автобуса, преминаващи през ГКПП Капитан Андреево, като на половината са съставили актове. В резултата на акцията са наложени глоби в размер на близо 38 000 лв. Специализираната акция за контрол на международните превози на пътници е била проведена по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Голяма част от нарушенията са свързани с времето за управление и почивка на водачите на превозните средства. Констатирани са нарушения, свързани с тахографските листа, неправилно функциониране на аналогов тахограф, без записи на дигитален тахограф. На един от водачите е наложена принудителна мярка за това, че след осем периода на управление по редовна автобусна линия не е ползвал седмична почивка от 45 последователни часа, като същата е трябвало да ползва след шестия период.

Инспекторите са констатирали и липса на преведени свидетелства за управление на МПС на чуждестранни водачи, липса на контролен талон и технически преглед, както и управление с изтекъл акт, без заверено копие към лиценза и без карта за квалификация на водача.

Акцията е част от предприетите мерки за затягане на контрола на превозите на пътници.

Последвайте канала на

839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини