Новите камери на МВР следят в реално време работата на полицаите на терен

  • 30 декември 2020 19:31

  • 5101
  • 6
Новите камери на МВР следят в реално време работата на полицаите на терен
© Кадър: БТВ

МВР оборудва униформените с устройства от ново поколение, които записват екипите и следят в реално време работата им на терен. 

Новите камери записват и звук, и картина. Те работят в комплект - една от тях е в полицейската колата и снима всичко, което се случва пред нея. Другата е на ревера на полицаите и се включва когато правят проверки или реагират на сигнал.

Супер камерите на КАТ изловиха 32 000 нарушителя на пътя за 2 месеца

С подобни устройства вече са оборудвани 300 полицейски екипа в цялата страна. Новите бодикамери имат вграден джипиес и батерии, които издържат 12 часа. Снимат само на публични места, а записите се пазят поне 30 дни. Единствената слабост според полицаи е, че МВР не позволява използването на камери във вътрешността на жилищни сгради, съобщава БТВ.

С връзката в реално време, обаче, полицаите могат да сигнализират при нужда от помощ.Камерите са купени с пари от Гаранционния фонд и от еврофондовете за вътрешна сигурност.

Още 280 от новите камери ще заработят от следващата година, а според МВР те пазят всички - гражданите от злоупотреба с полицейски правомощия, а полицаите - от агресия при проверките.

Ако ви спрат за проверка, ще разберете, че ви записват първо от предупрежденията на униформените, както и от специални стикери на полицейските автомобили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5101 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гражданин

2020.12.31 | 11:39

6
Наскоро ст.к-р Стефчо Банков директор наВътрешна сигурност МВР ЧЕ С бързи темпове се чисти от корумпираните служители Вероятно има впредвит настаящите камери които ще се въведат Не пропусна да се похвали че в МВР няма недосегаеми Навярно умишлено премълча за АПЗ .ПРЕДОБИЛИТЕ ПРАВО НА ПЕНСИЯ И ТИЯ КОИТО КОИТО ОТДАВНА СА НАДХВЪЛИЛИ ПРЕДЕЛНАТА ПЕНСИОННА ВЪЗДРАСТ щОМ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАЕМАТ ДЛЪЖНОСТИ НА МЛАДИ И ОБАЗОВАНИ КАНДИДАТИ И СПИРАТ КАДРОВОТО РАЗВИТИЕ НА ОСТАНАЛИТ ОЗНАЧАВА ЧЕ СА НЕЗАМЕНИМИ И НЕДОСЕГАЕМИ .
граничен полицай .

2020.12.31 | 11:30

5
Държавата харчи европейски и държавни пари от данъкоплатеца Що пари се хвърлиха за телената мрежа коятое пробита като генгер Наскоро се появи едно единствено куче на балканите в България което е обучено на отрови и наркотици Стопанина отправи зов за помощ за негово отцеляване и помощ за издръжка .Явно някой няма полза от такива помощници по Митническите пунктове .
У Й ЗА УШЕВИ

2020.12.31 | 05:21

2
УШЕВА СВИНЯ СГАЗИ - БОГ ЩЕ ТЕ ВЪЗНАГРАДИ !
Ей комплекс...

2020.12.31 | 09:27

4
Точно такива боклуци като теб си плащат ;)
АДВОКАТ

2020.12.31 | 06:38

3
ДА БЕ , ЗАПОЗНАЙТЕ ХОРАТА КОГА МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАПИСВАНИ , СНИМАНИ ПИШЕГО В ЗАКОНА И НЕ БЕЗ ТЯХО СЪГЛАСИЕ АЛОООООООО

2020.12.30 | 22:46

1
a bez teren kvo sha praat?ili da pitame dancho prachecaq -policaq li beshe

Добави коментар

Водещи новини