Детските градини в Пловдив се дезинфекцират с препарат с дълготрайно действие

  • 29 декември 2020 10:33

  • 252
  • 0
Детските градини в Пловдив се дезинфекцират с препарат с дълготрайно действие
©

Община Пловдив използва времето на дистанционното обучение, за да извърши дезинфекция на помещенията на всички 52 детски градини, съобщиха от пресцентъра на общината. За максимално осигуряване на безопасността на децата бе сключен договор с фирма, представител за България на водеща германска компания в развитието и приложението на нанотехнологиите.

Технологията "Ликуид гард" осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99 на сто от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите дори от 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Община "Родопи" поема таксите за всички детски градини и яслени групи от 2021 г.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите, уточниха от общината.

Очаква се на 4 януари 2021 г. всички детски градини да започнат нормална работа след дългата принудителна ваканция.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини