Да правим добро не само по празници

  • 28 декември 2020 12:02

  • 614
  • 4
Да правим добро не само по празници
© Pixabay

Коледа е времето, в което се засилва усещането ни за топлота. Това е и времето, в което най-много се дарява. “По Коледа стават чудеса“ обичаме да казваме, но е важно да си дадем сметка, че дарителството не е само по празници. Всеки един от нас е хубаво да намери своя кауза и да има отношение към проблемите на онези, които се нуждаят от подкрепа – било то деца, възрастни, самотни майки и прочие.

Точно преди година Novini.bg разказа за каузата за обновяване на детските отделения в болниците у нас. Проектът #ЗаДоброто бързо доби популярност. В разгара на COVID-19 нейните инициатори са потресени от болката на семействата на учители и медици, които, бидейки на първа линия пандемията, губят живота си.

Така се стига до идеята за Фонда за децата на герои. Ще бъдат подпомогнати децата на починалите учители или медици. Един от организаторите Кремена Кунева сподели пред Novini.bg, че каузата е стартирала, когато апелите за помощ са зачестили.

„Когато разбрахме, че тези деца са загубили половиния си свят, за да съществува нашия такъв”, подчерта тя.

Кунева отбелязва, че трябва да сме отговорни към здравето на всички и да помагаме.

“Всичко негативно ни припомни много важни неща за всеки един от нас, показа ни още веднъж, че в трудни времена всичко зависи от общите ни усилия и съпричастност”, коментира още тя.

COVID-19 отне майката на седмокласничка. Събират пари за децата на починалите медици и учители

А относно даренията и доброто, тя каза:

„Да правиш добро е единственият смисъл на всичко, за което живеем. Останалото е оцеляване. До края. Бъдете здрави. И нека помним!”.

Седем деца на починали от корона вирус лекари и учители ще получават стипендии по 500 лв. месечно от началото на следващата година. Средствата са от дарителския Фонд за децата на герои, основан в началото на ноември като подкрепа за образованието на децата, но и като акт на съпричастност към семействата, от които заразата отне майки и бащи.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
614 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.12.28 | 16:44

4
Ами хайде де, да направим НАЙ-ГОЛЯМОТО ДОБРО за България, като РАЗКРИЕМ ИСТИНАТА за ЗАПИСИТЕ, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Барселона, ПАРИТЕ от хазарта,............. и т. н.,........ и т. н.!!! НАРОДЕ????
12

2020.12.28 | 15:48

2
Мизерници нещастни от мизерната управляваща смрад,какво стана с мизерните обезщетения за хората,които принудително се изнесоха в отпуск?Празна маза за Коледа и без стотинка за нова година?Не ви ли е срам бе,гадове ненаяли се!Кога ще ни бъдат преведени парите,когато изпопадаме,защото не отпускате дори стотинка помощ?Никъде го няма това а имате наглостта да ми се чепите с мазните си физиономии по медиите!Прекрачихте всякакви ганици,мутри гадни!
12

2020.12.28 | 15:49

3
Извинявам се за правописните грешки в по-горния коментар!
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2020.12.28 | 12:48

1
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА

Добави коментар

Водещи новини