Кметът на Перник пред novini.bg: Нинова създава само врагове с неадекватното си поведение

22 декември 2020 16:00

Кметът на Перник пред novini.bg: Нинова създава само врагове с неадекватното си поведение
© личен архив
4248 0

Защо председателката на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не харесва и напада успелите мъже, спечелили вота на избирателите като кмета на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в и президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на - и двамата атакувани от нея само месеци преди предстоящите избори? Наистина ли променената такса смет и предвижданите реформи в областта на културата са повод за гнева на лидерката? Разговарям със Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в, кмет на миньорския град, един от малцината градоначалници от квотата на соцпартията. Той е на 41 години, четвърто поколение социалист, завършил е УНСС, беше депутат от 2017 г. до 2019 г.

Когато партията е в идейна безизходица, когато нямаш визия и стратегия затова какви послания да отправиш към хората, не е комплимент да не можеш да напипаш верния тон, а да се окопаваш вътрешно партийно, както прави Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Заета е да търси врага с партиен билет и заплаха в редиците на партията, както и е обзета от подозрителност кой точно ще я бутне в един момент от "царския" партиен трон. Така си обяснявам нейните реакции както срещу мен, така и срещу президента. Аз неведнъж съм заявявал, че моите амбиции са да съм си кмет на моя град, не съм заплаха за нея.
Нито тя, нито някой от членовете на Изпълнителното бюро ме потърсиха за разговор, въпреки че аз изпратих документи ден преди това, обясних какви реформи предвиждаме и че ще даваме повече пари за културата в града, както и за такса смет. Те нищо не казаха, не ми се обадиха, а после излязоха с позиция, което е, меко казано, неадекватно поведение. С промяната на такса смет

възстановяваме нарушената справедливост между града и селата,

защото разликата на места е по 15-20 пъти в полза на града. Един апартамент в града плаща близо 270 лв. годишно такса за битови отпадъци. Докато в  селата този налог е от 6 до 20-30 лв., което е несправедливо към възрастните хора в града по отношение на богаташките домове в по-заможните села. Имаме и борчове, трупани назад във времето по това перо.

С шампиона по борба Иво Ангелов

Перник никога не е плащал отчисления към държавата - едно задължение, което ние вече започнахме да изплащаме и за следващата година за там са ни нужни над 3 милиона лева. Трябва да изградим и втора клетка на сметището, която също е с прогнозна стойност около 3 милиона лева. Заради всичко това решихме да вдигнем малко таксата смет и да коригираме досегашните несправедливости. Няма разлика при генерирането на отпадъци в града и на село. Впрочем, аз смятам, че принципно досегашният закон не е справедлив и се нуждае от реформа, а моята партия може да повдигне тази тема в Народното събрание, ако има достатъчно експерти.

Аз няма да напусна БСП, защото съм четвърто поколение социалист,

моят прадядо е бил народен представител, платил е с живота си за своите идеи през 20-те години на миналия век, бил е от най-големите синдикалисти в Пернишко. Така че никакви временни фактори като Нинова не могат да ме предизвикат към такива действия. Огорчен съм, разбира се, защото смятам, че поведението на Нинова е некоректно. Един лидер трябва да събира, да е обединител, да прави компромиси, да е водач. А тя създава само врагове с неадекватното си поведение. Преди избори прави вътрешнопартийни врагове, вместо да разшири влиянието на партията извън твърдите си привърженици. Няма как да подхождаш с негативно отношение и да очакваш да има положителни резултати. За мое огромно съжаление, в БСП продължаваме да се занимаваме с вътрешнопартийните си дивотии, вместо да отидем при хората с ясни и конкретни идеи. Те са уморени да слушат лъжи, да гледат фалшиво поведение. Искат енергични хора за водачи, които да променят към по-добро средата, в която живеем. Моята партия не предлага нищо такова, има само спомени за миналото, ама няма визия занапред, за бъдещето.

Аделина Делийска
4248 0

Свързани новини

Водещи новини