Свещеници благословиха медици и пациенти във ВМА

  • 21 декември 2020 15:06

  • 374
  • 1
Свещеници благословиха медици и пациенти във ВМА
© ВМА

Духовници от Софийската митрополия посетиха Военномедицинска академия (ВМА), за да вдъхнат кураж на пациенти и лекари в тежките времена на изпитания, в които се намира целият свят. Инициативата се осъществява с благословението на Негово Светейшество Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Специално за целта от Гигинския манастир Св. Св. Козма и Дамян бяха изнесени мощите на светите лечители Козма и Дамян и Св. вмчк Пантелеймон, с които бяха благословени медици и пациенти.

Благодарим ви, че се грижите за душите на нашите пациенти. В тези трудни моменти човек има нужда от всякакъв вид подкрепа. А вашата е такава, каквато ние не винаги можем да им дадем. Благодарим на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български за тази инициатива, чрез която изказвате своята съпричастност със страданията на българския народ и опора за нашите медици, че не са сами в тази битка, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, д.м.н., FACS.

Вие идвате в навечерието на пристигането на ваксините. От контактите ми с нашите духовници знам, че винаги сте подкрепяли науката и нейния прогрес. Сегашните ваксини са едно високотехнологично постижение - вяра и надежда, че ще се справим успешно с този бич за човечеството. Така че, с вярата и с науката, ние ще се справим! Дай Боже! Амин!, заяви още той.

Свещенослужителите посетиха COVID-отделенията на ВМА, както и такива, в коитоне се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция, където помазаха с осветен елей и поръсиха със светена вода болните, лекарите и целия медицински персонал.

Всички получиха иконки със сцената на Рождество Христово, които са със специално благословение от Негово Светейшество Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.21 | 16:07

1
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ЖАЛКО ЗА ХОРАТА КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРИТЕ ОТ БИВШАТА СИК КОИТО УСПЯХА ДА ОТКРАДНАТ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДОХА ТАЗИ КРИЗА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини