Пазарджишкият театър посвети представление на медиците на първа линия

  • 18 декември 2020 15:40

  • 222
  • 0
Пазарджишкият театър посвети представление на медиците на първа линия
© Pixabay

Пазарджишкият театър посвети представление на лекарите и всички болнични служители и доброволци, които участват в битката с COVID-19, предаде БНТ. Директорът на театъра осигури покани за медиците, а постановката е специално подбрана заради техния рицарски дух. Те гледаха последното за годината представяне на "Дон Кихот" - едно от най-силните заглавия на трупата.

Такъв жест може да е животворен за хората от първа линия, споделя директорът Григор Антонов. "Голяма част от хората в тази система са под огромно напрежение. И 100% имат нужда от глътка въздух", заяви Григор Антонов, директор на ДКТ „Константин Величков" - Пазарджик. И глътка смисъл - да припознаят и своята храброст като вдъхновение.

"В техния лекарски дълг има много рицарство", изтъкна Маргарита Младенова, режисьор. Затова е подобаващ и изборът на спектакъла - постановката на Маргарита Младенова "Дон Кихот" - текст и герой, които е особено важно да бъдат възкресени тъкмо днес.

Музикалният театър обявява три дати за традиционния си Коледно-новогодишен концерт-спектакъл

"Тъкмо днес и още повече сега човекът има нужда от това да се събуди паметта му за голямото добро, за големия човешки жест", каза Маргарита Младенова.

След неповторимото си превъплъщение в Рицаря на печалния образ, актьорът Иван Бърнев също подчерта родството на героя със специалните гости на спектакъла.

"Мисията им е като на Дон Кихот - да се сражават с един невидим враг. Искаме да им благодарим, че и те като нас, са се посветили на призванието си", заяви актьорът Иван Бърнев. На финала аплодисментите бяха и за артистите, и за медиците.

"Жестът е прекрасен, подаръците са прекрасни, последните думи, които казаха и най-вече спектакълът", сподели Галина Цинигарова, главна сестра на болница „Хигия".

Това бе първата проява от инициативата на театъра „Солидарност със здравните работници", в която ще бъдат отправяни още жестове към хората, борещи се с пандемията.

Последвайте канала на

Novini.bg
222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини