Йорданка Фандъкова инспектира филтрите за комини в столичния кв. Красна поляна

18 декември 2020 14:20

Йорданка Фандъкова инспектира филтрите за комини в столичния кв. Красна поляна
© Булфото
292 6

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка за ефикасността на филтрите за комини в кв. Красна поляна.

Тяхното монтиране започна преди година и има за цел улавяне на фините прахови частици отделяни при отопление с твърдо гориво.

Подаряват преспапие с мръсен въздух от София на Фандъкова

Novini.bg
292 6

Свързани новини

Коментари (6)

Добави коментар
Грета Сапунджиева

2020.12.19 | 19:03

93723
Трябва в цялата страна да се забрани отопляването с дърва, гуми, пластмаса и запалими вещества. Но трябва много ток да се консумира, затова ще трябва да се построи много бързо АЕЦ Белене. Тогава освен че ще се задоволи нуждата на населението с ток, ще има и за изност. Дори ще се правят много светещи реклами. Държавата трябва да бъде и газофицирана и да се отоплява и готви с газ и ток. Трябва да мислят политиците за бъдещето, защото България ще плаща милиони евро глоба всеки месец заради мръсния въздух и горенето на въглища. В големите градове трябва да се строят много транспортни надлези на кръстовищата. В София трябва стотици надлези да се построят, но за да имат ефект трябва да са последователни. Например: бул. Сливница от Люлин до сточна гара трябва на всяко кръстовище да се построят надлези. Особено огромен надлез с бул. Левски и кръговото.
Валентина Коларова

2020.12.19 | 17:26

93604
Въпреки пандемията в столицата всеки месец се заселват нови няколко хиляди човека от вътрешността на страната и чужбина. Това означава че след 50 години София ще се увеличи с още няколко милиона население. Затова трябва да се строят нови пътища и квартали с голями небостъргачи и многоетажни паркинги. Така още от сега трябва да се икономисват площите в София.Селата които се водят квартали трябва да се съединят със столицата. Трябва да се забрани горенето на дърва, гуми, пластмаса и боя. Но за тази цел трябва да се построй АЕЦ Белене
Ивет Софийска

2020.12.19 | 17:01

93580
Фандък вместо партийни фирми да правят сто години околовръстното, по добре го даите на повече фирми да го довършат за една година. През това време бул. Сливница трябва да се продължи до Кремиковци и магистрала Хемус.Този булевард ще свързва двете икономически зони по най пряк път през центъра, както магистрала Хемус с магистралите, Европа и Марица. Освен това по новия булевард Сливница може да се движи метро до Кремиковци, свързано с третия лъч на метрото и разклонение до летището. Защото от тези североизточни квартали се стига до летището за над два часа, защото се заобикаля през центъра с градския транспорт. До Пловдив се стига по бързо. До новия продължен булевард Сливница ще е най подходящо да се изгради нов Национален стадион защото ще е удобно и за феновете от вътрешността на страната ще има бъза връзка с всички магистрали до София. Освен това има много незастроена площ където може да се изградят много хотели, паркинги и нови квартали с небостъргачи. Като се свърже метрото от третия лъч с терминал 2 и с Кремиковци, ще бъде най удобния транспорт в София. Покрай северната тангента може да минава скоростен влак с модерни гари и да свързва всички голями градове в страната.
Петър Захариев

2020.12.19 | 16:12

93512
Всеки върши това където не е нужно. За мръсния въздух да се премахне в София трябва да се изградят стотици транспортни надлези на кръстовищата без да има по тях светофари, за да няма задръстване и следователно замърсяване. Вместо да вършат ''ремонт на ремонта'', както и некачествено саниране с което ограбват държавата; по добре да правят качествени нови пътища с нови квартали и метрото постоянно да се разширява. Третия лъч на метрото трябва да се съедини с метрото от терминал 2, както и да има разклонение за Кремиковци. Така освен че селата които се водят квартали на София ще се съединят със нея и ще се построят нови квартали. Само така в столицата може да се очакват много инвестиций.
възмутените

2020.12.19 | 15:48

93482
Компира вместо да инспектира, трябва да налага огромни глоби на мангасарите гъдето горят гуми, пластмаса и боя с разни буклуци. Дори трябва да ги вкаярва в затвора за това.
боковид до 2020

2020.12.19 | 15:47

93479
Триете ли, мам ицата ви лакейска. Трийте, мангалорската кметица от това нито ще стане по-убава, нито ще е по-малко отговорна за гейберастката разруха над която царува в София.

Добави коментар

Водещи новини