Езиковата гимназия в Ловеч със звание за високо ниво на френския език

  • 18 декември 2020 13:59

  • 483
  • 0
Езиковата гимназия в Ловеч със звание за високо ниво на френския език
© Община Ловеч

ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч  вече има френски образователен етикет (LabelFrancÉducation). Така Езиковата гимназия се нарежда сред гимназиите с най-високо ниво на преподаване на френски език в България. Знанието се присъжда от външното министерство на Франция, съобщиха от пресцентъра на община Ловеч.

Стартирало през 2012 г., LabelFrancÉducation е звание за училищата в чужбина, които участват в разпространяването на влиянието на френския език и култура, като част от националното им образование. Признават се и се ценят усилията на учебните заведения, публични или частни, които предлагат на своите ученици  усилено изучаване на езика и преподаване на предмети на френски език, което им дава възможност да открият многообразието на езика. Също така има за цел  да насърчи ученици и родители към едно билингвално франкофонско обучение  в чужбина, на високо ниво  и с много добри постижения. 

Ученици от Езиковата в Ловеч дариха събраните средства от благотворителен концерт

Това звание за качество се присъжда от френското министерство на външните работи, след като се произнесе междуведомствена консултативна комисия, съставена от представители на френското министерство на външните работи, министерството на образованието на Франция, на Агенцията за обучение на френски език в чужбина и френската светска мисия. През 2020 г. тази мрежа има 456 двуезични курса, разположени в 60 държави.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини