"Топлофикация София" е готова с първите сметки за новия отоплителен сезон

  • 16 декември 2020 15:38

  • 399
  • 0
"Топлофикация София" е готова с първите сметки за новия отоплителен сезон
© pixabay

Ноемврийските сметки за парно вече са достъпни в партньорските мрежи и центровете за обслужване на клиенти, съобщаватот пресцентъра на "Топлофикация София".

Анализите показват около 29 процента повишение на консумацията на топлинна енергия през ноември 2020 г., в сравнение с този от предходната годината. Основен фактор за отчетената разлика са значително по-ниските температури за периода през тази година.

Спряха парното в кв. "Надежда" 1 и части от кв. "Надежда" 2 и "Толстой"

По данни на НИМХ , отчетената средно месечната температура за ноември 2019 г. е била 9,7 градуса, докато същия месец през 2020 г. средната температура е била 5,3 градуса или с 4,4 градуса по-студено. Тази година застудяването започна още през октомври и парното беше пуснато 5 дни по-рано в сравнение с 2019 г., когато отоплителният сезон започна на 5 ноември, припомнят от столичното топлофикационно дружество.

Повишената консумация на топлинна енергия през 2020 г. се дължи освен на по-студеното време и на преминаването на учениците към електронен тип обучение, което се случи на 29 октомври за гимназиалните класове, а по-късно и за останалите ученици, посочват още от "Топлофикация София".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини