Специално за анти-ваксери и сектанти: ваксините НЕ убиват! Ето доказателство

  • 09 декември 2020 15:35

  • 21815
  • 0
Специално за анти-ваксери и сектанти: ваксините НЕ убиват! Ето доказателство
© Pixabay

На няколко места се появиха „информации“, че хора, тествали ваксината на Pfizer, са починали, което отприщи нечувана вълна помия от чакащите сгоден момент. Не знам защо ви е толкова забавно да се е*авате с човешките животи, но виждам, че няма да се спрете. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Затова се налага малко информация по случая, та белким поне на няколко човека им влезе нещо в главата. 

Починалите са шестима и са умрели от болести, които нямат нищо общо с ваксината. Повечето са умрели от сърдечно-съдови заболявания, нямащи нищо общо с изследването. Това първо; и ВТОРО: четирима от тях са от контролната плацебо група, тоест те не са получили от ваксината ИЗОБЩО, те са получили плацебо – за да има база за сравнение. Съвсем нищо общо няма ваксината с тях, след като не са я получили! 

Защо, по дяволите, ТАЗИ информация не е на челно място, а се бута, че шестима, които са били замесени в тестването, са умрели? Що за „логика“? Днес ядох баница и сутринта слънцето изгря, съответно – слънцето изгря, щото аз ядох баница… Това, че се набутват последователни факти едни след други, кара хората да си мислят, че имат нещо общо помежду си, когато те няма. Това, че са участвали в теста и след това са умрели, няма нищо общо помежду си. Ако ги беше сгазила кола? Пак ли ваксината щеше да ви е виновна? 

Но, съгласете се, че едно заглавие: „Шестима починаха при тестването на ваксината на Pfizer“ ще осигури „цъкания“, нали? 

Докладът от тестовете е 92 страници. Най-важното е, че ГО ИМА! Казвам го, защото „специалистите“ по всичко, анти-ваксерите и „сектантите“ обикалят виртуалното пространство и сеят пропагандата си, че, видите ли – НЯМАЛО данни за ваксината, нямало изследвания. Това, че ТИ не си ги видял, не значи, че ги няма, много моля!, не бъркай собственото си невежество с това дали има или не доклад и резултати. Щото ТИ, най-вероятно, и за много други неща не си чувал и не знаеш, това не значи, че ги няма. 

Ето информацията за онези, на които не им се е търсело, поднесена на тепсия, да не се ровите: 

>>>Данни I<<<

>>>Доклад на FDA<<< (Агенцията по храни и лекарства на САЩ)

>>>Доклад на Pfizer<<<

Трябва да се научиш да търсиш и намираш информация, ако искаш да съществуваш нормално в съвременния свят. Не може да вярваш на всеки безделник в интернет, който ти каже нещо, трябва да провериш има ли или не данни и изследвания, а не да повтаряш, като папагал, думите на някой си. 

Ето няколко НАИСТИНА важни неща за запомняне:

- след поставяне на първата ваксина, се наблюдава полезно действие на 14-ия ден (на илюстрацията). Което е доста логично, имайки предвид, че на имунната система ѝ трябват около две седмици, за да изгради нужната протекция от антитела след ваксиниране. 

- след първата доза ефикасността е 52%. Това е отличен резултат за единична доза. 

- след втората доза (3 седмици по-късно), ефикасността е 95%. Очаква се средно да варира между 90-98%. 

- ефикасността НЕ ВАРИРА в зависимост от възраст, раса/етнос или коморбидност (наличие на повече от едно заболяване или физическо разстройство, едновременно с основното). 

Относно „страничните“ ефекти от ваксината!!! Четете внимателно!

Най-честите, които и изчезват бързо, са: замаяност, главоболие, мускулна болка, втрисане, болка в ставите, температура. Не искам да звуча вулгарно-не-на-място, но… един махмурлук дори е по-страшен. 

Статистически, по-вероятно е да пострадате в автомобилна катастрофа, отколкото да получите усложнения от ваксината. 

Шансовете за по-сериозни „вредности“ са 0,5% - супер малки. И те се проявяват при втората, а не първата доза, при по-възрастните пациенти. Едно от неочакваните действия е било подуване на лимфните възли – при 64 от получилите ваксината (от общо 38 000). 

Нито един от тях НЕ Е сред починалите. И шестимата починали НЕ са проявили симптоми от ваксината. Четирима от тях ДОРИ НЕ СА ПОЛУЧИЛИ ВАКСИНА, защото са били от контролна група. 

Мнозина казват: „много бързо я откриха тая ваксина“ и намекват, че „има нещо подозрително“. Няма. Бум на коронавируси най-скоро в историята имаше през 2002 г. (САРС) и 2013 г. – близкоизточния (камилски) вирус. От години се работи по ваксини за коронавируси, но – понеже нямаше голяма смъртност – не се влагаше много в тях, бяха недофинансирани и т.н. Сега, когато ножът опря в кокала, се взеха вече разработените (от години) изследвания и проучвания и на тяхна база се продължи работата. Ваксините не са се пръкнали от нулата през 2020 г. 

***

Сега няколко думи за „реакциите“.

Когато някой започне да се паникьосва като бабичка и да вика: „Няма данни, няма данни! Ще измрем! УЖАС!“, твое задължение е не да започнеш да врякаш заедно с него, а да провериш тоя мамул прав ли е или не, има ли данни или няма, има ли опасност или просто някой се чуди под кой вол да търси теле. 

За политиците, които разпространяват „конспирации“ и казват „няма данни, няма диалог“, не желая да говоря, те са ясни – умишлено плашат хората, за да се правят после на спасители; умишлено плашат и за да всяват разделение и да ни насъскват едни срещу други. Към тях не се обръщам, не ги моля да спрат, защото знам, че няма, не ме интересуват, те са помийната яма на човечеството, те се хранят от черното под ноктите на който там им хвърли малко стотинки. Да се гръмнат, ако желаят, няма как да ми пука по-малко за тях, същото трябва да започне да важи и за вас – трябва да спре да ви пука какво ви говорят кандидатите за политическа слава. Ако желаят, да се издавят в болести, тяхна си работа, ние – като общество – сме длъжни да се справим с проблема, със или без тяхна помощ. 

И едно много важно уточнение накрая: 

Грешно се смята, че журналистите ВИНАГИ трябва да търсят „другата страна“ и „другата гледна точка“. Много често „другата“ страна е страната, която ти обяснява, че Земята е плоска. На това не трябва да се дава трибуна, наше задължение е да не даваме трибуна на тъпотиите, защото има хора, които се влияят зле, попиват. Когато „другата гледна точка“ е опасна, не ѝ се дава трибуна, когато тя е гледната точка фашисти и нацисти, например; или на крайно тъпи хора. 

Ето едно мото, което е сред основните за журналистиката на ХХ век и трябва да е завинаги: „Когато някой ти каже, че навън вали, а друг ти каже, че навън е сухо, твоята работа не е да ги цитираш и двамата, а да отвориш прозореца и да видиш навън вали ли или не“. 

Истината е крайната цел!, а не непременно да поканиш и двете страни да се изкажат по темата. Защото… какво правим, ако утре всеки реши, че има мнение по „темата“…? О, чакай!—това „утре“ дойде, сега всеки има „мнение“ по всяка тема. Съжалявам, но няма всички да получат трибуна. Повечето не заслужават доверие с метални прибори в ръка, камо ли трибуна за „мнение“.  
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
21815 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини